OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συγκλονίζει ο Δήμαρχος Κυθήρων: «Μπροστά μου πνίγηκαν 6 άτομα»

Δραματικές είναι οι περιγραφές του δημάρχου Κυθήρων Ευστράτιου Χαρχαλάκη μιλώντας στο OPEN, «ήταν η κακή τύχη για τους επιβάτες καθώς αν το ναυάγιο είχε γίνει 50 μέτρα νοτιότερα ή βορειότερα, θα είχαν σωθεί όλοι. Δυστυχώς συνέβη σε ένα σημείο πάρα πολύ δύσκολο, έχει βράχια κάθετα, 20 μέτρων. Έσπασε το σκάφος, καθώς χθες είχε 8 μποφόρ και σήμερα πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «βγήκαν σε ένα κοίλωμα που υπήρχε, όμως το κύμα ήταν πολύ δυνατό και τους… χτυπούσε».

Ο δήμαρχος Κυθήρων συνεχίζοντας τη δραματική περιγραφή τόνισε ότι «μπροστά μου πνίγηκαν 6 άτομα».

Υποστήριξε ότι «σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο βρίσκονται 70 άτομα και αν ισχύει ότι επέβαιναν στο σκάφος 90 άτομα… μαθηματικά ξέρουμε όλοι».

Ο κ. Χαρχαλάκης είπε ακόμη ότι «τα έξι άτομα ήταν στοιβαγμένα μαζί με άλλους στην άκρη του κοίλου, ο ένας αγκαλιά με τον άλλον και πίσω τους τα βράχια. Έκανε δύο δυνατά «ρέγουλα», ο πιο αδύναμος κρίκος… ξεγατζωνόταν, τον έπαιρνε η θάλασσα».

Ο κ. Χαρχαλάκης με έκκληση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους πολίτες του νησιού ζήτησε να κινητοποιηθούν για να βοηθήσουν τους διασωθέντες.

“Είδη πρώτης ανάγκης, νερά και ρούχα καθώς και κουβέρτες, παρακαλώ να τα πηγαίνετε στο Δημοτικό Σχολείο Φριλιγκιανικων. Έχουμε μια τεράστια τραγωδία με ανθρώπινα θύματα στο Διακόφτι και όσοι μπορούν ας βοηθήσουν. Είναι απο τις δυσκολότερες επιχειρήσεις διάσωσης και όλες οι Αρχές και οι δεκάδες εθελοντές υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους”.
80 διασωθέντες-Συνεχίζονται οι έρευνες 
Συνεχίζονται οι ευρείες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή στα Κύθηρα μετά το ναυάγιο που συνέβη στην περιοχή κοντά στον λιμένα Διακοφτίου.

Έως τώρα, σύμφωνα με το Λιμενικό, έχουν διασωθεί 80 μετανάστες εκ των οποίων 62 ενήλικες (55 άνδρες και 7 γυναίκες) και 18 ανήλικοι, ενώ 11 από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος Ζαχάρως στην ΕΤΑΔ, για Λίμνη Καϊάφα και παραλιακό μέτωπο

otavoice

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice