OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Πέτρος Φιλίππου στο OTAVOICE: “Είμαστε δίπλα στους πολίτες- Οικονομική ασφυξία στους δήμους”

Ο Δήμαρχος Σαρωνικόυ Πέτρος Φιλίππου βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην 86η ΔΕΘ και την ομιλία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

Ξεναγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης και επισκέφτηκε το χώρο που φιλοξενείται το OTAVOICE.GR και απάντησε στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας.

Είμαστε δίπλα στους πολίτες, επεσήμανε ο δήμαρχος Σαρωνικού, είμαστε αισιόδοξοι , το παλεύουμε παρόλα τα προβλήματα, ειδικά τώρα που προβλέπεται ένας δύσκολος χειμώνας. 

Υπάρχει μεγάλη οικονομική ασφυξία στους δήμους της χώρας, ειδικά τον τελευταίο χρόμνο όταν τα πάντα έχουν διπλασιαστεί και δυστυχώς δεν έχουμε πάρει καμιά επιδότηση για αυτά, επεσήμανε ο κ. Φιλίππου.

Σχολιάζοντας την θετική εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης ανέφερε: Έργα βγαίνουν από προγράμματα και η κυβέρνηση καμαρώνει. Το έργο είναι έργο και τα χρήματα πάνε σε αυτό. Με τις λειτουργικές δαπάνες τι κάνουμε; Εμείς είμαστε ένας παραθαλάσσιος δήμος, με 23 χιλιόμετρα παραλία,  άντε να καθαρίσεις τις ακτές, υπάρχει πρόβλημα με την αποκομιδή των αποριμμάτων και ο κόσμος δικαίως διαμαρτύρεται. 

Στο θέμα της υποστελέχωσης των δήμων με επιστημονικό προσωπικό τοποθετήθηκε ο κ. Φιλίππου και εξήγησε πως τρέχουν διάφορα προγράμματα ευρωπαϊκά , το “Τρίτσης”, από το ΕΠΕΡΑ που χρειάζεσαι ειδικά στελέχη για να κάνεις τις διαδικασίες ένταξης και δημοπράτησης,  δυστυχώς έχουμε μεγάλη υστέρηση προσωπικού και χρειάζεσαι για να δημοπρατήσης ένα έργο από 3 έως 8 χρόνια.  

Για την ενέργεια ανέφερε ότι η κυβέρνση έκλεισε όλα τα λιγνιτωρυχεία τρία χρόνια πριν και βρεθήκαμε στον τοίχο παρόλα που σοβαρές και υπεύθυνες φωνές και διεθνώς του έλεγαν να το κάνει σε ορίζοντα 20-30 ετών. Προφανώς υπήρχε κάποιο deal της Μητσοτάκης ΑΕ για το φυσικό αέριο. 

Ο κ. Φιλίππου εξέφρασε την αμφιβολία του για την ορθότητα των δημοσκοπήσεων που δίνουν προβάδισμα στην κυβέρνηση και θύμισε πως οι δημοσκόποι έπεσαν έξω το 2019 στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος είναι στα κάγκελα, τόνισε.

Δείτε όλη την συνέντευξη του δημάρχου Σαρωνικού, στον Βασίλη Περδικίδη:

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice