OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τραγικός Στυλιανίδης: “Ήρθα να σας σώσω 4 ημέρες μετά… να γίνετε αποτελεσματικοί”

Στυλιανίδης: “Στόχος να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, για να σωθεί το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς”

Ο ανεκδιήγητος και παντελώς απών από την πραγματικότητα Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης, είπε ότι η παρουσία του μαζί με τον κ.Αμυρά και στελέχη των υπουργείων έχει στόχο τον καλύτερο συντονισμό ώστε να γίνουν οι δυνάμεις πιο αποτελεσματικές.

Τέσσεριος ημέρες μετά και ενώ μεγάλο τμήμα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, έχει γίνει στάχτη, ο αρμόδιος επιχειρησιακά Υπουργός δηλώνει πως βρήκε το δρόμο έφτασε στον καρβουνιασμένο Έβρο και ήρθε για να σώσει το οικοσύστημα του.

Μάλιστα κατηγορεί ευθέως τις πυροσβεστικές δυνάμεις, πως δεν είναι αποτελεσμικές και πως η παρουσία του έχει αυτό το στόχο, να τις οργανώσει για να σωθεί το Δάσος.

Ομολογεί ο Υπουργός Στυλιανίδης πως  τέσσερις ημέρες το δάσος καίγεται λόγω μη αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων, του στρατού και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όμως αυτός- ο ειδικός- δεν θεώρησε σωστό να βρεθεί από την πρώτη στιγμή στην περιοχή και με τις εξιδεικευμένες γνώσεις του από τα σαλόνια των Βρυξελλών να σώσει ένα σπάνιο και μοναδικό οικοσύστημα σε μια άκρως ευαίσθητη εθνικά περιοχή.

Γιατί δεν πήρατε μέτρα τέσσερις ημέρες που το δάσος είναι παραδομένο στις φλόγες; Γιατί αδρανήσατε; Πείτε μας τι δεν κάνατε που θα κάνετε σήμερα; Γιατί δεν κάνατε ότι επιβάλλεται-όπως εσείς ομολογείτε- για να διαφυλαχθεί το δάσος της Δαδιάς, μήπως για να διαχειριστείτε την επόμενη ημέρα; 

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Στυλιανίδης ανέφερε:

 Ήρθαμε για να συντονίσουμε όλες τις προσπάθειες . Έγινε σύσκεψη όπου συμμετείχαν όλοι, οι υπηρεσιακοί που διαχειρίζονται την κατάσταση, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος που μας βοηθάει πάρα πολύ , οι βουλευτές και προσπαθούμε να συντονίσουμε για να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί.

Την ίδια στιγμή έχει δημιουργηθεί μια επιχειρησιακή ομάδα στην οποία συμμετέχουν όλοι οι επιτελίς που ήρθαν από την Αθήνα, μαζί με τους ανθρώπους που δρουν επί του πεδίου και άλλους που γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή, έτσι ώστε να πάρουμε τα πιο αποτελεσματικά μέτρα. Πάρθηκαν αποφάσεις και θα πάμε όλοι μαζί στο νοτιοδυτικό μέτωπο, για να δούμε επιτόπου πως θα μπουν μηχανήματα εκεί για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε νέες αντιπυρικές ζώνες και να μπορέσουν οι Πυροσβέστες να εγκαταστήσουν τις δικές τους δυνάμεις για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Αυτός είναι ο στόχος. Θα είμαστε όλη μέρα επί του πεδίου, για να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα μας.

Απαλλάξτε μας κύριε Στυλιανίδη από την παρουσία σας…. είστε όχι μόνο ανεπαρκής αλλά και επικίνδυνος!!!

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice