OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μπόρις Τζόνσον: “Παραιτούμαι, κανείς στην πολιτική δεν είναι απολύτως απαραίτητος”

BORIS THE END 

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι «κανείς στην πολιτική δεν είναι απολύτως απαραίτητος» καθώς ανακοίνωσε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία μετά από λιγότερο από τρία χρόνια στο Νούμερο 10.

Αποδέχτηκε πως είναι  “ξεκάθαρα βούληση του κοινοβουλευτικού Συντηρητικού Κόμματος να υπάρξει νέος αρχηγός του κόμματος και επομένως νέος πρωθυπουργός”,  αλλά διευκρίνισε ότι θα παραμείνει στην εξουσία έως ότου διοριστεί διάδοχός του.

“Και σήμερα διόρισα ένα υπουργικό συμβούλιο για να υπηρετήσει, όπως και εγώ, έως ότου διοριστεί ένας νέος ηγέτης”, είπε.

Μιλώντας από την Ντάουνινγκ Στριτ, ευχαρίστησε τα εκατομμύρια των ανθρώπων που τον ψήφισαν και είπε ότι ο λόγος για τον οποίο πάλεψε τόσο πολύ για να παραμείνει στο Νούμερο 10 ήταν επειδή «νόμιζα ότι ήταν η δουλειά μου, το καθήκον μου και η υποχρέωσή μου απέναντί σου».

Ο κ. Τζόνσον πρόσθεσε ότι είναι «οδυνηρό να μην το καταφέρεις», αλλά πρόσθεσε: «Κανείς στην πολιτική δεν είναι απολύτως απαραίτητος».

 

 Πώς εκλέγεται ο νέος αρχηγός των Τόρις

Μόλις παραιτηθεί ένας ηγέτης των Συντηρητικών, ενεργοποιούνται εκλογές για νέο αρχηγό κόμματος. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι υποψήφιοι χρειάζονται την υποστήριξη οκτώ Συντηρητικών βουλευτών για να είναι υποψήφιοι.

Μόλις δηλώσουν όλοι οι υποψήφιοι – εάν υπάρχουν περισσότεροι από δύο υποψήφιοι – οι βουλευτές των Τόρις θα πραγματοποιήσουν μια σειρά ψηφοφοριών μέχρι να μείνουν μόνο δύο.

-στον πρώτο γύρο, οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν το 5% των ψήφων για να παραμείνουν στην υποψηφιότητα (σήμερα 18 βουλευτές)
-στον δεύτερο γύρο, πρέπει να πάρουν το 10% (σήμερα 36 βουλευτές)
-στους επόμενους γύρους αποκλείεται ο υποψήφιος με τις λιγότερες ψήφους

Όταν απομένουν δύο βουλευτές, όλα τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος σε όλη τη χώρα – άρα όχι μόνο οι βουλευτές – θα ψηφίσουν για τον νικητή.

Το χρονοδιάγραμμα για κάθε διαγωνισμό αποφασίζεται από την Επιτροπή των Βουλευτών του 1922 και η επιτροπή θα μπορούσε να ψηφίσει για την αλλαγή των κανόνων πριν από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

H NASA προειδοποιεί ότι η Κίνα διεξάγει στρατιωτικά προγράμματα στο Διάστημα

otavoice