OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Τράμπ μπαίνει στο 2022 ως επικρατέστερος υποψήφιος Πρόεδρος για το 2024

Ο πρώην Πρόεδρος  Ντόναλντ Τράμπ ξεκινά τη νέα χρονιά στην ίδια πολιτική θέση που τελείωσε την παλιά χρονιά – ως παραδίδοντας τον πιο δημοφιλή και ισχυρό πολιτικό στο GOP.

Με λίγο περισσότερους από 10 μήνες να απομένουν μέχρι το αρχικό όπλο στην επόμενη κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ παραμένει ο συντριπτικός πρωτοπόρος στο κυνήγι για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων για το 2024 .

Οι πιο πρόσφατοι αριθμοί κοινής γνώμης προέρχονται από μια εθνική δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου και δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες. Το 54% των Ρεπουμπλικανών που ερωτήθηκαν στην έρευνα είπε ότι θα υποστήριζαν τον πρώην πρόεδρο ως σημαιοφόρο του κόμματός τους το 2024.

2021: ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΕ Η ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 2024

Δύο άλλοι πιθανοί υποψήφιοι – ο κυβερνήτης Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις και ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πένς – ήταν μακρινός δεύτερος και τρίτος με 11% και 8% υποστήριξη.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρετίζει τους υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Save America στο Perry, Ga., το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021. (AP Photo/Ben Gray)

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρετίζει τους υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Save America στο Perry, Ga., το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021. (AP Photo/Ben Gray) (AP)

Ο Τραμπ πέρασε το 2021 φλερτάροντας επανειλημμένα με άλλη μια σειρά από τον Λευκό Οίκο.

«Σίγουρα το σκέφτομαι», είπε στο Fox News σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο.

«Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι θα είναι πολύ χαρούμενοι, ειλικρινά, με την απόφαση», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος, προτείνοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα ανακοινωθεί μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.

Η έρευνα Reuters/Ipsos ευθυγραμμίζεται με άλλες έρευνες κοινής γνώμης της κούρσας υποψηφιοτήτων για το GOP 2024. Ο μέσος όρος όλων των πιο πρόσφατων εθνικών δημοσκοπήσεων τοποθετεί τον Τραμπ στο 52% της υποστήριξης, έτη φωτός μπροστά από τους υπόλοιπους πιθανούς Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους του Λευκού Οίκου.

Σημείωση: Η υποστήριξη για την υποψηφιότητα που παίρνει ο Τραμπ σε αυτές τις έρευνες κοινής γνώμης είναι κατά 20-30 μονάδες χαμηλότερη από τη συνολική του θέση μεταξύ των ψηφοφόρων του GOP. Η ευνοϊκή βαθμολογία του Τραμπ μεταξύ των Ρεπουμπλικανών στη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos διαμορφώθηκε στο 82%.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΡΑΜΠ στο FOX NEWS ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2024

Ένα άλλο βαρόμετρο στις αρχές του 2024 είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων- όπου ο Τραμπ ήταν τζάγκερναυτ το 2021.

Οι τρεις κύριες πολιτικές επιτροπές συγκέντρωσης κεφαλαίων του πρώην προέδρου ανέφεραν ότι άντλησαν συνολικά 82 εκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2021, με περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια μετρητά στο χέρι από τα τέλη Ιουλίου, που ήταν η πιο πρόσφατη περίοδος υποβολής αιτήσεων για τις ομάδες. Τροφοδοτούν μεγάλο μέρος της συγκέντρωσης κεφαλαίων οι αβάσιμοι ισχυρισμοί του Τραμπ ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 ήταν «στημένες» και «κλεμμένες».

Ένα πράγμα που δεν έχει κάνει η συγκέντρωση κεφαλαίων, η εντυπωσιακή θέση του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις, η τεράστια επιρροή στο κόμμα του και τα επαναλαμβανόμενα φλερτ είναι να αποθαρρύνουν άλλους πιθανούς υποψήφιους του Λευκού Οίκου από το GOP από το να επισκεφθούν τις πολιτείες που ξεκινούν τις προεδρικές προγραμματικές εκλογές και το ημερολόγιο της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο κυβερνήτης του GOP της Φλόριντα Ron DeSantis απευθύνεται στην ετήσια συνάντηση ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού, στις 6 Νοεμβρίου 2021 στο Λας Βέγκας της Νεβάδα

Ο κυβερνήτης του GOP Ron DeSantis της Φλόριντα απευθύνεται στην ετήσια συνάντηση ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού, στις 6 Νοεμβρίου 2021 στο Λας Βέγκας της Νεβάδα (Fox News )

Όπως ανέφερε πρόσφατα το Fox News, υπήρξαν 15 ταξίδια πέρυσι στην Αϊόβα – την πολιτεία που επί μισό αιώνα ξεκίνησε το ημερολόγιο υποψηφιοτήτων – από εννέα πιθανούς Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους για την προεδρία. Αυτό δεν απέχει πολύ από τις 17 επισκέψεις από 11 πιθανούς υποψηφίους το 2013 στο ίδιο πρώιμο σημείο της κούρσας υποψηφιοτήτων για το GOP για τον κύκλο του 2016.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ 2024 ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΕΛΠΙΔΟΥΣ ΕΛΠΙΔΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Και σύμφωνα με καταμέτρηση του Fox News, υπήρξαν επίσης οκτώ επισκέψεις στο Νιού Χαμσάιρ το 2021 από έξι πιθανούς υποψήφιους, κοντά στις 11 επισκέψεις επτά πιθανών υποψηφίων το 2013 στην πολιτεία που για έναν αιώνα διεξήγαγε τις πρώτες προεδρικές προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίων. Ημερολόγιο.

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι ο πρόεδρος κοιτάζει πολύ σοβαρά το 2024», είπε πρόσφατα στο Fox News ο επί μακρόν Ρεπουμπλικανός σύμβουλος Τζον Μπράμπεντερ, βετεράνος πολλών προεδρικών εκστρατειών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. «Νομίζω ότι η πλειονότητα των υποψηφίων θα ήταν σεβαστή προς τον Τραμπ εάν αποφασίσει να είναι υποψήφιος το 2024, αλλά αυτό που δεν θέλουν να κάνουν είναι να βρεθούν σε μια κατάσταση που αν ο Τραμπ αποφασίσει ότι δεν είναι υποψήφιος, τότε έχουν σπαταλήσει πολλά. χρονικός.”

Επέτειος επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Η Πέμπτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη θανατηφόρα εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από ακροδεξιούς εξτρεμιστές και άλλους υποστηρικτές του Τραμπ, οι οποίοι είχαν στόχο να διακόψουν την πιστοποίηση του Κογκρέσου της νίκης του Εκλογικού Σώματος του Προέδρου Μπάιντεν επί του Τραμπ στις εκλογές του 2020.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο θέρετρο και την κατοικία του στη νότια Φλόριντα για την επέτειο ενός έτους από την επίθεση στο Καπιτώλιο.

«Θα έχω μια συνέντευξη Τύπου στις 6 Ιανουαρίου στο Μαρ-α-Λάγκο», είπε σε δήλωση που κυκλοφόρησε από τη Save America, μια από τις πολιτικές επιτροπές του.

Ανακοινώνοντας τη συνέντευξη Τύπου του, ο Τραμπ επανέλαβε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του, περιγράφοντας για άλλη μια φορά την εκλογική του ήττα ως «τις στημένες προεδρικές εκλογές του 2020» και ότι «η εξέγερση έγινε στις 3 Νοεμβρίου».

Τις εβδομάδες μετά τις εκλογές του 2020, δεκάδες νομικές προκλήσεις από τον τότε πρόεδρο και τους συμμάχους του καταρρίφθηκαν στις μισή ντουζίνα πολιτείες όπου ο Μπάιντεν πέρασε στενά τον Τραμπ για να εξασφαλίσει μια πειστική νίκη στο Εκλογικό Κολλέγιο. Και ο τότε Γενικός Εισαγγελέας Γουίλιαμ Μπαρ είπε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είχε δει νοθεία σε τέτοια κλίμακα που θα μπορούσε να ανατρέψει τις εκλογές.

Η επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο ήρθε αμέσως μετά την προτροπή του προέδρου σε ένα μεγάλο πλήθος υποστηρικτών στους οποίους απευθύνθηκε σε συγκέντρωση κοντά στον Λευκό Οίκο να παρελαύνουν προς το Καπιτώλιο και να επιδείξουν δύναμη διαμαρτυρόμενοι για την πιστοποίηση των εκλογών από το Κογκρέσο. Πέντε άτομα -τέσσερις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου- έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ή μετά την εξέγερση.

Διαδηλωτές, πιστοί στον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, DC, στις 6 Ιανουαρίου 2021

Διαδηλωτές, πιστοί στον τότε Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, DC, στις 6 Ιανουαρίου 2021 (AP Photo/John Minchillo, Αρχείο)

Στον απόηχο της επίθεσης, ο Τραμπ παραπέμφθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για υποκίνηση της ταραχής. Δέκα Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής συμμετείχαν στην πλειοψηφία των Δημοκρατικών ψηφίζοντας για την παραπομπή του τότε προέδρου.

Ο Τραμπ, ο οποίος αρνήθηκε να παραδεχθεί την εκλογική του ήττα, έγινε ο πρώτος πρόεδρος σε ενάμιση αιώνα που παρέλειψε την ορκωμοσία του διαδόχου του.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, αθωώθηκε στη δίκη του για παραπομπή στη Γερουσία. Επτά Ρεπουμπλικάνοι συμμετείχαν και στους 50 Δημοκρατικούς ψηφίζοντας για την καταδίκη του Τραμπ, 10 ψήφοι λιγότερο από την πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτείται από το Σύνταγμα.

Ο Τραμπ κατευθύνθηκε στην Αριζόνα

Ο πρώην πρόεδρος θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση του 2022 στη βασική πολιτεία πεδίου μάχης της Αριζόνα.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η εκδήλωσή του θα πραγματοποιηθεί στη Φλωρεντία της Αριζόνα, η οποία βρίσκεται περίπου 60 μίλια νοτιοανατολικά του Φοίνιξ. Η συγκέντρωση θα είναι η πρώτη που θα φιλοξενήσει ο Τραμπ μετά τη μεγάλη συγκέντρωση του στην Αϊόβα στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Μπάιντεν κέρδισε τον Τραμπ με μια μικρή διαφορά στην Αριζόνα, και έγινε ο πρώτος Δημοκρατικός σε σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα που κουβαλούσε την πολιτεία σε προεδρικές εκλογές.

Πέρυσι, ένας κομματικός έλεγχος των ψήφων που τροφοδοτήθηκε από τον Τραμπ και καθοδηγήθηκε από το GOP διενεργήθηκε στην κομητεία Maricopa, την πολυπληθέστερη κομητεία της Αριζόνα. Τα αποτελέσματα της αναθεώρησης διαπίστωσαν ότι ο Τραμπ έλαβε μερικές εκατοντάδες λιγότερες ψήφους από τα αποτελέσματα από τις πιστοποιημένες εκλογές.

Πηγή: Foxnews.com

Σχετικά Άρθρα

Διαδήλωσαν στην τουρκική πρεσβεία για την Γενοκτονία των Αρμενίων

otavoice

ΗΠΑ: Παράδοση πυραύλων ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

otavoice

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice