Το αφήγημα της ανοσίας κατέρρευσε- Δωρεάν «test covid» για όλους- Επιστροφή υγειονομικών

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Το φωνάζουμε εξαρχής πως ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι μια εγκληματική πράξη που καταργεί θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα αλλά καταστρατηγεί και την επιστημονική ορθότητα στη διαχείριση της επιδημιολογικής κρίσης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε σαν βασική στρατηγική τον διαχωρισμό των πολιτών, τον διχασμό,  αντί να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και να επικοινωνήσει με τους πολίτες με σχέσεις ειλικρίνειας και υπευθυνότητας, χωρίς επικοινωνιακά τρυκ και πολιτικές παλινωδίες. Σε ώρες κρίσης αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία σε μια κοινωνία είναι ο βαθμός συνοχής και ομοψυχίας.

Μέχρι χθες βασίστηκαν στο αφήγημα του τείχους ανοσίας, με τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού, με κεντρικό σύνθημα «Επιχείρηση Ελευθερίας». Έπεισαν τους πολίτες πως ο εμβολιασμός θα εξαφάνιζε την πανδημία και θα επανερχόταν η ζωή στην πρότερη κατάσταση. Κερδίζουμε την ελευθερία μας ήταν το μότο και σπεύσατε να εμβολιαστείτε για να κυκλοφορείτε ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα και κανόνες. Κίνητρα που προσβάλαν την νεολαία με κουπόνια και δωρεάν MegaBites σε μια προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων, που τελικά(ευτυχώς) δεν απέδωσε.

Είχαμε εντοπίσει πως αυτό ήταν ένα εγκληματικό λάθος μιας και επιστημονικά ουδείς διαβεβαίωνε ότι με τον εμβολιασμό ο κορονοϊός θα εξαφανιστεί και επίσης έδιναν λάθος μήνυμα στην κοινωνία η οποία το εξέλαβε ως τερματισμό των κανόνων υγιεινής.  Τέρμα οι αποστάσεις και τα αντισηπτικά,  φαινόμενα συγχρωτισμού σε δημόσιους και κλειστούς χώρους, ενώ η κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες παρέμεινε εφιαλτική.

Ο διαχωρισμός των πολιτών και η στοχοποίηση των ανεμβολίαστων, ως λεπρών και εγκληματιών, επιστρατεύτηκαν για να δημιουργήσουν ένα άλλοθι της κρατικής ανεπάρκειας και αναποτελεσματικότητας. Κατασκευάστηκε ένας ένοχος, ένας αποδιοπομπαίος τράγος, για να μην στραφεί η κοινωνία σε αυτούς που διαχειρίστηκαν την επιδημιολογική κρίση, σε αυτούς που δεν φρόντισαν να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά έφτασαν στο σημείο μεσούσης της επιδημιολογικής έκρηξης να θέτουν σε αναστολή εργασίας χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές πρώτης γραμμής. Οι ήρωες του 2020 έγιναν κακούργοι του 2021.

Το αφήγημα της ανοσίας που ενισχύθηκε από την καθημερινή παρουσία στις μίντια στρατολογημένων επιστημόνων κατέρρευσε. Ότι μας έλεγαν οι Βασιλακόπουλοι, αποδείχτηκε ψευδές.

Οι εμβολιασμένοι δεν νοσούν και δεν μεταδίδουν. Οι εμβολιασμένοι δεν καταλήγουν σε ΜΕΘ. Οι εμβολιασμένοι είναι απειροελάχιστοι στα νοσοκομεία και στις εντατικές. Οι εμβολιασμένοι δεν πεθαίνουν. Αυτά ακούμε επί μήνες καθημερινά, σε ένα επικοινωνιακό βομβαρδισμό και ταυτόχρονα μεγέθυναν περιπτώσεις συνανθρώπων μας που κατέληξαν αλλά που ήταν οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Ακόμη και τα επίσημα στοιχεία ήταν έτσι διαμορφωμένα που εξυπηρετούσαν το αφήγημα.

Η αλήθεια όμως θα έβγαινε αργά ή γρήγορα στον αέρα. Πλέον δεν κρύβεται και το κυριότερο μιλάνε οι γιατροί πρώτης γραμμής. Όπως σήμερα ο πνευμονολόγος κ. Τσιμπιλής  του Ευαγγελισμού που ανέφερε πως από την εμπειρία του τις τελευταίες ημέρες βλέπει πως νοσούν βαριά και οι εμβολιασμένοι. Πως καταλήγουν διασωληνωμνένοι και πως τα περιστατικά εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι μοιρασμένα.

Ίδια η εικόνα και από την ημερήσια καταγραφή σε νοσοκομειακές μονάδες της χώρας, όπως το Βενιζέλειο Κρήτης που στην επίσημη ιστοσελίδα του αποτυπώνει την εικόνα νοσηλευομένων και η οποία επιβεβαιώνει ότι τα περιστατικά είναι μοιρασμένα.

Κατέρρευσε λοιπόν ο μύθος που έπλασε το Μέγαρο Μαξίμου και έδειξε πόσο ανεύθυνη ήταν η διαχείριση και κυρίως η προσπάθεια απόσεισης ευθυνών μέσα από τον κοινωνικό διχασμό. Κατάφεραν να διογκώσουν την άρνηση, την αντίδραση, το αίσθημα ανασφάλειας. Χάθηκε η εμπιστοσύνη ακόμη και στους υγειονομικούς.  Ούτε αιτία είναι κάποιοι ακραίοι ή τσαρλατάνοι που έσπευσαν αν επωφεληθούν της κατάστασης. Αυτό βρήκαν χώρο να δράσουν γιατί κάποιοι τους έδωσαν επιχειρήματα.

Φτάσαμε λοιπόν μέσα Νοεμβρίου η χώρα μας να βρίσκεται διχασμένη μέσα στον επιδημιολογική κυκλώνα, με λάθος κατεύθυνση η οποία τροφοδοτεί την επιδημιολογική έκρηξη.

Η πρωτοφανής έξαρση τους αναγκάζει πλέον να κάνουν στροφή 180 μοιρών. Δεν το αποδέχονται αλλά οι πράξεις τους δείχνουν πλέον πως αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την στρατηγική τους. Αποτύχαμε, δεν πείσαμε τους πολίτες  είπε η κ. Παπαευαγγέλου περιγράφοντας τα στοιχεία του προγράμματος εμβολιασμού στη χώρα. Να επικεντρωθούμε στον εμβολιασμό των 60 και άνω, αναφέρουν από χθες αρχές και συστημικά μίντια, εγκαταλείποντας το δόγμα του καθολικού εμβολιασμού, που κατέρρευσε.

Επίσης όλο και περισσότερα χείλη μιλάνε με τη γλώσσα της αλήθειας και καταρρίπτουν τον μύθο εμβολιασμένων ανεμβολίαστων. Είναι ξεκάθαρο πως ο εμβολιασμός προσφέρει ένα είδος προστασίας μέχρις ενός σημείου και δεν είναι πανάκεια για όλο τον πληθυσμό. Όπως κανείς δεν δεσμεύεται για πιθανές παρενέργειες στα επόμενα χρόνια, μιας και δεν έχει περάσει από τα προβλεπόμενα χρονικά τέστ. Άλλωστε κορυφαίοι επιστήμονες όπως ο νομπελίστας Μοντανιέ, έχουν μιλήσει ξεκάθαρα για σοβαρές επιπλοκές σε νοσήματα νευρολοκικής φύσεως ( Πάρκισον-Αλτσχάιμερ), καρδιοπάθειες και καρκινοπάθειες, μιας και θεωρούν ότι γίνετε παρέμβαση με τα εμβόλια mRNA στο γενετικό κώδικα ζωής.

Όπως και ο κάθε πολίτης είναι ατομική του ευθύνη και θεμελιώδες δικαίωμα του αν θα το αποδεχτεί. Πλέον το εμβόλιο υπάρχει και όποιος θέλει εμβολιάζεται και προστατεύεται.

Εδώ όμως είμαστε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οφείλουμε να αλλάξουμε πορεία και στρατηγική, αφού οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο με ανεξέλεγκτες παρενέργειες.

Τι πρέπει να γίνει από σήμερα 

Πρέπει άμεσα να σταματήσει ο εγκληματικός διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Να ισχύσουν τα ίδια μέτρα για όλους , αφού όλοι νοσούν και όλοι μεταδίδουν. Να δοθεί έμφαση στα ατομικά μέτρα προστασίας.

Να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους όλοι οι υγειονομικοί, γιατί στον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Αν είναι δυνατόν να προχωράνε σε επίταξη ιδιωτών ιατρών την ώρα που έχουν χιλιάδες υγειονομικούς στα σπίτια τους.

Να παρέχονται δωρεάν στο σύνολο του πληθυσμού τα τέστ (RapidTest- PCR ), καθώς επίσης και τα μοριακά σε δημόσια και ιδιωτικά κέντρα. Για παράδειγμα η Γερμανία επανάφερε για το σύνολο του πληθυσμού δωρεάν όλα τα τέστ.

Να επανακοθοριστεί η πολιτική των δραστηριοτήτων που συναθροίζουν μεγάλο αριθμό πολιτών ( γήπεδα-θέατρα- εμπορικά κέντρα). Είναι ποιο ασφαλές το μαγαζί της γειτονιάς ( που σήμερα τιμωρείται) στο οποίο θα εισέλθουν 1-2 πελάτες, από ένα mall που συνωστίζονται χιλιάδες επισκέπτες.

Να τεθούν αυστηροί όροι σε δραστηριότητες όπως συγκεντρώσεις, πορείες  ( σε λίγες ημέρες έχουμε το Πολυτεχνείο) μιας και ο μύθος ότι εκεί δεν μεταδίδεται είναι επιεικώς αστειότητα.

Να υπάρξει άμεση παρέμβαση στο ζήτημα των δημόσιων συγκοινωνιών με ενίσχυση δρομολογίων και περιορισμό των επιβατών. Το ίδιο να ισχύσει σε αεροπορικές και ακτοπλοϊκές μετακινήσεις. Οι συγκοινωνίες είναι από τις κύριες πηγές μετάδοσης.

Να σταματήσει η επιθετική προπαγάνδα και η επικοινωνιακή στοχοποίηση και η πολιτική του διχασμού, από τα πολιτικά πρόσωπα και τους στρατευμένους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Μπορούμε να λειτουργήσουμε υπεύθυνα σαν κοινωνία, σεβόμενοι τις ατομικές ελευθερίες και να κερδίσουμε την επιδημιολογική μάχη όπως πράξαμε και πέρσι. Αρκεί να φύγει από τη μέση ο πολιτικός καιροσκοπισμός.

.

 
Σχολιάστε