Πολωνός στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Πολωνός στρατιώτης που υπηρετούσε στα σύνορα με τη Λευκορωσία σκοτώθηκε σε πυροβολισμό από λάθος στον οποίο ενεπλάκη πολωνικό όπλο, δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας της Πολωνίας.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, υπήρξε ένας πυροβολισμός από στρατιωτικό όπλο, ως αποτέλεσμα του οποίου πέθανε ο στρατιώτης, και στο συμβάν δεν ενεπλάκησαν τρίτα μέρη», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση από τον διοικητή της μονάδας του στρατιώτη που αναρτήθηκε στο Twitter από τον εκπρόσωπο Στανισλάβ Ζάριν.

Η Πολωνία κατηγόρησε τους Λευκορώσους ότι κατέστρεψαν τα προσωρινά φράγματα και προσπαθεί να βοηθήσει δεκάδες μετανάστες να περάσουν τα σύνορα τυφλώνοντας τους Πολωνούς φύλακες με λέιζερ.

Η κατάσταση είναι εφιαλτική, για χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας. Περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες λιμοκτονούν και παγώνουν, τρέχοντας να πάρουν τρόφιμα από ένα μικρό φορτηγό.

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης φέρνουν και ένταση ανάμεσα στους πρόσφυγες που αδυνατούν να προστατεύσουν τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Μοναδική χαρούμενη νότα είναι οι φωνές των μικρών παιδιών που παρά τις κακουχίες συνεχίζουν να παίζουν όπως μπορούν.

Η Πολωνία επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε το πτώμα ενός νεαρού Σύρου. “Χθες ανακαλύφθηκε το πτώμα ενός νεαρού άνδρα, συριακής εθνικότητας, στο δάσος, κοντά στη Βόλκα Τερετσόφσκα”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στην περιοχή Ποντλάσκι (ανατολικά). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “δεν μπόρεσαν να διευκρινιστούν επιτόπου τα αίτια του θανάτου”.

Η εξέλιξη αυτή ανεβάζει σε 11 τον αριθμό των νεκρών στη μεταναστευτική κρίση σε αυτά τα σύνορα μεταξύ της ΕΕ και της Λευκορωσίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις των μέσων ενημέρωσης.

Η Λιθουανία που έχει ενισχύσει τη συνοριοφυλακή της έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα με άντρες του στρατού να δίνουν νερό και τρόφιμα σε οικογένειες που έφτασαν στο σημείο αλλά δε θέλουν να μπουν στη χώρα. Ισχυρίζονται πως ο στρατός της Λευκορωσίας τούς πήγε στα σύνορα παρά τη θέλησή τους.
Σχολιάστε