Τραγωδία από έκρηξη σε τζαμί στο Αφγανιστάν, πληροφορίες για πάνω από 100 νεκρούς

Ισχυρότατη  έκρηξη σημειώθηκε στο Αφγανιστάν και συγκεκριμένα σε τζαμί, στην επαρχία Κουντούζ όπως μεταδίδει το Associated Press, δίνοντας συνέχεια στον κύκλο αίματος και τυφλής βίας που έχει μετατρέψει τη χώρα σε πεδίο συγκρούσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η έκρηξη έγινε σε κατάμεστο τζαμί σιιτών κατά τη διάρκεια προσευχής. Αυτόπτης μάρτυρας κάνει λόγο για αρκετούς τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ στις πρώτες εικόνες διακρίνονται δεκάδες πτώματα σκεπασμένα εντός του τζαμιού.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Aamaj ανέφερε ότι τα θύματα από την επίθεση στο τζαμί είναι τουλάχιστον 100. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αποστολή αυτοκτονίας από άτομο που ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά και πυροδότησε ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό εντός του τζαμιού.

 «Σήμερα το απόγευμα, σημειώθηκε έκρηξη σε τζαμί σιιτών συμπατριωτών μας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν αρκετοί συμπατριώτες μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter, προσθέτοντας ότι μια ειδική μονάδα φτάνει στο σημείο για να διερευνήσει τα αίτια.

Mέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την φονική έκρηξη στην Κουντούζ, ωστόσο κατά το παρελθόν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ήταν υπαίτιοι και ανέλαβαν την ευθύνη  για πολλές επιθέσεις που είχαν γίνει σε σιιτικά τεμένη.

 

 
Σχολιάστε