Κάρναβος: «Σε αντίθεση με την απραξία δεκαετιών, θέσαμε τα αντιπλημμυρικά έργα ως απόλυτη προτεραιότητα»

Απαντήσεις για την κριτική που ασκήθηκε με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν κατά την κακοκαιρία «Μπάλλος» δίνει ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα πρόβλημα που κρατά δεκαετίες στην περιοχή και που τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί άμεση προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα. Θυμίζει μάλιστα πως έχουν υπάρξει ανθρώπινα θύματα κατά το παρελθόν.

Αναλυτικά σε δήλωση του αναφέρει:

Επειδή δεχτήκαμε μια άδικη κριτική από μέρους της αντιπολίτευσης σε σχέση με τις τελευταίες πλημμύρες διευκρινίζουμε τα εξής:
Οι πλημμύρες αποτελούν το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Καλλιθέας τις τελευταίες δεκαετίες και μάλιστα έχοντας θρηνήσει θύματα. Δυστυχώς, πολύ λίγα έγιναν για αυτό τα τελευταία 40 χρόνια. Σε αντίθεση με την απραξία των προηγουμένων διοικήσεων, θέσαμε τα αντιπλημμυρικά έργα ως απόλυτη προτεραιότητα.
Έτσι:
– Κατασκευάστηκε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Νότια Καλλιθέα που περιλαμβάνει αγωγούς στις οδούς Ισμήνης, Αγ. Αποστόλων, Αγησιλάου, Ελ. Βενιζέλου και Ευρυπίδου ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί περιλαμβάνοντας και άλλους 6 δρόμους. Το έργο αυτό λειτούργησε και προστάτευσε σε ένα μεγάλο βαθμό την περιοχή γλιτώνοντάς μας από μεγάλες καταστροφές.
– Εφαρμόζουμε ένα συνεπές πρόγραμμα έγκαιρου καθαρισμού και συντήρησης του συνόλου των φρεατίων και των αγωγών των ομβρίων υδάτων αρμοδιότητάς μας, για πρώτη φορά στην ιστορία της Καλλιθέας.
– Έχουμε υποβάλλει πρόταση για τη μελέτη ενός ακόμη σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το οποίο μαζί με το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο παραλιακό έργο που εκτελείται από την Περιφέρεια, θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα των πλημμυρών στην Καλλιθέα.
Σχολιάστε