OTA VOICE
Uncategorized

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Συνάντηση με τον Προεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Α. πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Ιουνίου στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα , από τον Δήμαρχο Ανδραβιδας-Κυλληνης κ. Λεντζα Γ. την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακαλετρη Γ.,και τον κ.Σερέτη Α. σύμβουλο αγροτικών θεμάτων του Δήμου.

Στην συνάντηση παρατέθηκαν στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ σοβαρά θέματα που απασχολούν τους αγροτές του Δήμου , όπως το πλαφόν της αποζημίωσης των 70.000 ευρώ ετησίως ανά παραγωγό, το πρόβλημα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ως προς την κάλυψη της καλλιέργειας της φθινοπωρινής πατάτας η οποία ζητήθηκε να είναι έως 31 Ιανουαρίου κάθε έτους, και όχι 31 Δεκεμβρίου που είναι σήμερα, καθώς και το πρόβλημα της ακαρπιας που παρατηρείται στα εσπεριδοειδή.

Ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα αλλάξει το ποσό αποζημίωσης ανά παραγωγό ετησίως από 70.000 ευρώ και θα ανέλθει στο ποσό των 210.000 ευρώ. Επίσης επίκειται αλλαγή κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ στους επόμενους μήνες, και εκεί θα γίνει προσπάθεια για αλλαγή στον χρόνο ασφαλιστικής κάλυψης της φθινοπωρινής πατάτας εώς 31 Ιανουαρίου κάθε έτους μαζί και με άλλες καλλιέργειες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα που οφείλεται στην αλλαγή των κλιματικών συνθηκών.

Τέλος σε ότι αφορά το θέμα της ακαρπίας των εσπεριδοειδών ο Πρόεδρος υποσχέθηκε να εξετάσει το πρόβλημα και να ενημερωθεί από τους γεωπόνους του τοπικού παραρτήματος του ΕΛΓΑ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice

Σεισμός 5,6 βαθμών Ρίχτερ στην Τουρκία- Αναφορές για υλικές ζημιές

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που απέρριψε καταγγελία για υπουργούς

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice

Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

otavoice