Από Παρασκευή 14 Μάϊου: Τέλος τα SMS και περιορισμοί μετακινήσεων- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 – Οι ανακοινώσεις

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος  κατά την επίσημη ενημέρωση ανακοίνωσε  ότι παρά τα αυξημένα κρούσματα η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει σε χαλάρωση μέτρων. Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 14 Μάϊου:
-Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 00:30 το βράδυ
-Καταργούνται τα SMS
-Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Επιπλέον ανακοίνωσε τα εξής:

-Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, στις 21 Μαΐου τα θερινά σινεμά, στις 28 Μαΐου τα πολιτιστικά θεάματα, ενώ τον Ιούνιο θα επιτρέπονται οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους
-Αντίστοιχα, το λιανεμπόριο επιστρέφει επιτρέποντας 1 πελάτη ανα 25 τ.μ.
-Καταργούνται οι τακτικές click away και click-in-shop
-Συνεχίζεται και τον Μάιο η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση

Επιπλέον, ο κ. Σκέρτσος τόνισε και τις προϋποθέσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις και για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά, πλην της Λευκάδας και της Εύβοιας, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα από τα παρακάτω:

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση)
-Αρνητικό PCR test 72 ωρών
-Rapid test 24 ωρών
-Self test 24 ωρών

Τα παραπάνω ισχύουν τόσο για τις ακτοπλοϊκές όσο και για τις αεροπορικές μετακινήσεις. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.
Σχολιάστε