Εικόνες από την κατάρριψη του αρμενικού μαχητικού από τουρκικό F16-Αστείες δικαιολογίες από Αζέρους

Η Αρμενία δημοσιοποίησε σήμερα σε κυβερνητικό ιστότοπο φωτογραφίες από τα συντρίμμια ενός πολεμικού αεροπλάνου SU-25, όπως αναφέρει, που καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν αρνηθεί την κατηγορία του Γερεβάν ότι τουρκικό μαχητικό αεριωθούμενο F-16 κατέρριψε το αρμενικό αεροπλάνο σκοτώνοντας τον πιλότο του. Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε σήμερα πως ο πιλότος ήταν ο επισμηναγός Βαλέρι Ντανέλιν.

 

Στο Μπακού, ένας βοηθός του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε πως δύο αρμενικά μαχητικά Su-25 καταστράφηκαν σήμερα, καθώς συνετρίβησαν σ’ ένα βουνό, και κατηγόρησε το Γερεβάν ότι λέει ψέματα ότι ένα από τα αεροπλάνα του καταρρίφθηκαν.

«Τα δύο αεροπλάνα συνετρίβησαν αμφότερα σ’ ένα βουνό και εξερράγησαν και καταστράφηκαν. Αυτό δείχνει πως η αρμενική στρατιωτική ηγεσία δεν παρέχει ακριβή πληροφόρηση στους πολίτες της και το κοινό», δήλωσε ο βοηθός του προέδρου Χικμάτ Χατζίγεφ.

Βέβαια η απάντηση που έδωσε η πλευρά των Αζέρων είναι αστεία και δείγμα ενοχής. Δεν συντρίβονται από μόνα τους τα μαχητικά και το χρονικό της απώλειας τους δείχνει ότι εμπλέκεται κάποιος παράγοντας. Όπως και δεν συμφέρει επιχειρησιακά και ψυχολογικά την Αρμενία να ανακοινώνει στα καλά καθούμενα καταρρίψεις μαχητικών της.

Είναι ξεκάθαρο ότι η δολοφονική συμμορία Ερντογάν- Αλίεφ πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά στρατιωτικών στόχων αλλά και κατά αμάχων πληθυσμών, όπως με χθεσινό χτύπημα σε αστικό λεωφορείο.
Σχολιάστε