Βγήκε μπαλωμένη από το φανοποιείο η στραπατσαρισμένη Κεμάλ Ρέις και ξαναγύρισε στα νερά του Αιγαίου

Συνεχίζει προκλητικά τις έρευνες του το Oruc Reis

Επικοινωνιακή ρεβάνς και ψυχολογική τόνωση του καταβαραθρωμένου κύρους του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού επιχειρεί η Άγκυρα δίνοντας στη  δημοσιότητα χθες βράδυ από την στραπατσαρισμένη φρεγάτα Κεμάλ Ρέις η οποία μπήκε επειγόντως για πρόχειρο lifting και ξαναβγήκε μπαλωμένη, τσάρκα στην Ανατολική  Μεσόγειο.

Αφού, λοιπόν, έστειλαν την φρεγάτα και την φωτογράφησαν ως συνοδεία του ερευνητικού BARBAROS ανατολικά της κατεχόμενης Αμμοχώστου και την πέρασαν από πρόχειρο «σιδέρωμα» χθες, την ενέταξαν στην ομάδα των πολεμικών πλοίων που συνοδεύουν το ORUC REIS.

Η επιδίωξη των Τούρκων ήταν να δείξουν ότι η φρεγάτα τους είναι αξιόπλοη. Κάτι το οποίο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αφού όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί  φάνηκαν εκτεταμένες ζημιές που δεν είναι εφικτό να αποκατασταθούν σε τόσο σύντομο χρόνο. Ειδικοί εκτιμούν ότι η ζημιά που υπέστη η τουρκική φρεγάτα είναι πολλών εκατομμυρίων μιας και ο εμβολισμό της από την φρεγάτα Λήμνος, ήταν σφοδρός και δημιούργησε εκτεταμένο ρήγμα βάθους άνω των 2.5 μέτρων.
Βέβαια στις φωτογραφίες διακρίνονται καθαρά τα ποτισμένα ηχοβολιστικά καλώδια του ερευνητικού Oruc Reis το οποίο συνεχίζει να εκτελεί έρευνες γα εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.Σχολιάστε