Σε θρησκευτική καραντίνα το Δεκαπενταύγουστο

Σε θρησκευτική καραντίνα και το Δεκαπενταύγουστο λόγω της έξαρσης του κορονοιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανήγυρεις.
Μετά τον εορτασμό του Πάσχα που τέθηκε σε καθεστώς καραντίνας μια ακόμη κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης μπαίνει σε καθεστώς επιτήρησης. Την ίδια ώρα που άλλες δραστηριότητες με υψηλότερα ποσοστά μεταδοτικότητας γίνονται κανονικά όπως η αύξηση στην πληρότητα των πλοίων.
Ερωτηματικά προκαλεί η εμμονή με σκληρά περιοριστικά μέτρα στα τελετουργικά της Εκκλησίας όταν αντίστοιχα οι μουσουλμάνοι εόρτασαν σε καθεστώς χαλαρότητας τις δικές τους θρησκευτικές γιορτές με αποτελέσματα γνωστά στην Θράκη. Νωπές οι σκηνές από ποδοσφαιρικές φιέστες  που έγιναν σε κρίσιμο χρόνο της έξαρσης αλλά οι αρμόδιοι έκλεισαν τα μάτια αλλά και με  συνωστισμούς σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.
Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της Ιεράς Συνόδου που δείχνει ανεξήγητη ανεκτικότητα  υπερβαίνοντας τα θεολογικά όρια.
Επίσης  αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020.Σχολιάστε