Πήραν οι Τούρκοι το μάθημα τους από τη φρεγάτα Λήμνος -Τσάκισε τουρκική φρεγάτα

Τα δόντια του και την επιχειρησιακή ανωτερότητα του έδειξε σήμερα το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και η σύγχρονη φρεγάτα ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ  που ναυπήγησαν τελευταία  οι Τούρκοι, βρέθηκε στραπατσαρισμένη και οδεύει για τα ναυπηγεία με σοβαρές ζημιές.  

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές οι Τούρκοι επιχείρησαν να εμποδίσουν την ελληνική φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ να πλησιάσει το ερευνητικό ORUC REIS και πήραν το μάθημα τους, μιας και το ελληνικό πλήρωμα επέδειξε ετοιμότητα και πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Η τουρκική φρεγάτα φαίνεται να έχει υποστεί σοβαριές ζημιές. Αυτά συμβαίνουν όταν τόσα πολλά πλοία ,βρίσκονται σε τόσο μικρό χώρο, για τόσες ημέρες. Η φρεγάτα Λήμνος δεν έχει πάθει κάτι σοβαρό. 

Παραδόξως στην Αθήνα επελέγησαν οι χαμηλοί τόνοι και το θέμα αντιμετωπίστηκε μάλλον με δισταγμό σε μια λογική αποκλιμάκωσης. Η αναφορά του  πρωθυπουργού  στο αποψινό διάγγελμα του για ατύχημα δεν ήταν τυχαία και επιβεβαιώνει το σημερινό γεγονός για το οποίο δεν υπάρχει επίσημη αναφορά.

Την ώρα που στην Αθήνα ο επικοινωνιακός μηχανισμός της κυβέρνησης προσπαθεί να μην “βγει” το θέμα της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΥ που ενισχύει το ηθικό των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων, η Τουρκία κάνει χυδαία προπαγάνδα, με τον υπουργό Εσωτερικών Σ.Σοϊλού να δηλώνει προκλητικά ότι η τουρκική ακτοφυλακή εισήλθε σς ελληνικά χωρικά ύδατα και “διέσωσε πλοίο με αμερικανική σημαία που δέχτηκε πυρά”. Αναφέρεται στην καταδίωξη ύποπτης θαλαμηγού από το ελληνικό λιμενικό στη Ρόδο. Ο στόχος του Σοϊλού είναι να προβάλλει ότι οι Τούρκοι μπαίνουν δήθεν όποτε θέλουν σε χωρικά μας ύδατα.
Η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ,  είχε βρεθεί δίπλα στο Oruc Reis τις τελευταίες ώρες, καθώς άλλαξε τα πλοία Νικηφόρος Φωκάς και Κανάρης, τα οποία ήταν τα πρώτα που έσπευσαν στο τουρκικό ερευνητικό όταν έπλεε πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Πηγή πλήροφ. militaire.grΣχολιάστε