Γαλλική ασπίδα στο Αιγαίο- Έφτασαν στην Κρήτη οι πρώτες δυνάμεις

Από τα ξημερώματα μετά τις δηλώσεις Μακρόν έγινε πιο έντονη η στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μία φρεγάτα , ένα ελικοπτεροφόρο Mistral και δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale κατέφθασαν στην Κρήτη, ξεκαθαρίζοντας ότι το Παρίσι δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε τουρκικό τετελεσμένο στην περιοχή.  Η γαλλική δύναμη πυρός  εμφανίστηκε στην περιοχή τα ξημερώματα και ήδη από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9, έγινε συνεκπαίδευση με ελληνικές δυνάμεις. Στο ελικοπτεροφόρο-πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων επιβαίνει και σημαντικός αριθμός γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων.

Τα γαλλικά  συμφέροντα επιδιώκουν την διεθνή απομόνωση του Ερντογάν και στέκονται σθεναρά στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο Μακρόν έχει προειδοποιήσει σε σκληρούς τόνους την Άγκυρα να σταματήσει την πολιτική τω προκλήσεων και των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα,με τις χθεσινές δηλώσεις του γάλλου προέδρου η στρατιωτική παρουσία τους θα γίνει πιο έντονη και θα είναι σε άμεση συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αυτές τις ώρες η Ελλάδα μετράει πραγματικούς συμμάχους και ξεσκεπάζονται αυτοί που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας όπως η Γερμανία.
Σχολιάστε