OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Διαμαρτυρία του Δημάρχου Ζαχάρως προς το Υπουργείο Παιδείας για το ΓΕΛ Φιγαλείας

Επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη το Υπουργείο Παιδείας, απέστειλε ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος με αφορμή την μη έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων στο ΓΕΛ Ν. Φιγαλείας. Επικαλούμενος την συγκυρία του κορονοϊού θέτει ζητήματα ασφάλειας που προκύπτουν από την αναγκαστική μεταφορά των μαθητών και την έκθεση τους σε συγχρωτισμό, ζητώντας άμεσα να επανεξεταστεί το θέμα..

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, με το υπαρ. πρωτ. 105342/Δ2/12-08-2020 που αποστείλατε στις διευθύνσεις των σχολείων της Δ/βάθμιας εκπαίδευσης ενημερωθήκαμε ότι στο ΓΕΛ Ν. Φιγαλείας δεν εγκρίθηκαν τα ολιγομελή τμήματα που αφορούν στις Ομάδες Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών και Θετικών Σπουδών, με συνέπεια να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα αντίστοιχα τμήματα της Γ ΄ Λυκείου.

Η αιτιολογία στην οποία στηρίζεται η συγκεκριμένη απόφαση σας είναι ότι ο αριθμός των μαθητών στις συγκεκριμένες ομάδες προσανατολισμού είναι πολύ μικρός (1 μαθητής για καθεμιά από τις κατευθύνσεις αυτές).
Το ΓΕΛ Ν. Φιγαλείας έχει λειτουργήσει και στο παρελθόν τμήματα με ένα μαθητή. Πρόκειται άλλωστε για ένα μικρό σχολείο, στο οποίο φοιτούν μαθητές της Τ.Κ Ν. Φιγαλείας και των γύρω χωριών, τα οποία είναι ορεινά και απέχουν περισσότερο από 25 χιλιόμετρα από τη Ζαχάρω, όπου και λειτουργεί Γενικό Λύκειο.

Το γεγονός ότι δεν εγκρίνεται η λειτουργία των δύο αυτών ολιγομελών τμημάτων της Γ΄ Λυκείου εκτός του ότι συνιστά υποβάθμισή του, δημιουργεί και μεγάλα προβλήματα, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, που λόγω του covid 19 και των μέτρων για την προστασία των μαθητών, δεν πρέπει να επιβαρύνονται οι Σχολικές Μονάδες με επιπλέον αριθμό μαθητών, που μάλιστα θα αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται με το λεωφορείο, με όποιους κινδύνους ελλοχεύει αυτό για την υγεία τους αλλά και την υγεία των οικογενειών τους. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη ανάγκη για στήριξη έχουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου ιδιαίτερα τώρα, που λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, βιώνουν για μια χρονιά ακόμη αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Με την απόφαση αυτή η πολιτεία δε δείχνει το προσήκον ενδιαφέρον στα παιδιά αυτά που δίνουν το δικό τους αγώνα για το μέλλον και έχουν ανάγκη ηρεμίας και χρόνου για μελέτη, κάτι το οποίο δε διασφαλίζεται με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος την τελευταία χρονιά της φοίτησής τους στο σχολείο ούτε με τη μεγάλη απόσταση, που καθημερινά θα κληθούν να διανύσουν, για τη μετάβασή τους στο ΓΕΛ Ζαχάρως.

Για όλους αυτούς τους λόγους διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφασή σας αυτή και ζητούμε άμεσα να επανεξετάσετε το ζήτημα και να αναθεωρήσετε.

Σχετικά Άρθρα

ΚΕΔΕ: Ψήφισμα για την άμεση απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

otavoice

Αντωνακόπουλος: «Το αίτημα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα»

otavoice

Τζιτζικώστας: «Δεν υπάρχει ευημερία και πρόοδος, χωρίς κοινωνική συνοχή & αλληλεγγύη»

otavoice

Το ευχαριστώ της East West στο δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, για την φιλοξενία στην Attica Green

otavoice

Με επιτυχία το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων στον Δήμο Οιχαλίας

otavoice

Τους πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, υποδέχτηκε ο Κ. Πελετίδης

otavoice