OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανακοινώνονται σήμερα οι όροι έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών

Στις 16:00 η Νίκη Κεραμέως θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ανακοινώσει με ποιους όρους καθώς και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στις 16:00, θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Η Υπουργός  αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και  τους όρους έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό – ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από το υπουργείο Παιδείας, σχεδιάζονται τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ώστε να περιοριστεί η ανάμειξη διαφορετικών ομάδων μαθητών
  • Αντισηπτικά και σαπούνια που θα καλύπτουν οι δήμοι
  • Συστηματικός καθαρισμός των σχολείων
  • Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται ,πως η κυβέρνηση έχε ήδη ανακοινώσει πως το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επίσης, έχει αποδεχθεί την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για μάσκες από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο. όσον αφορά στον καθαρισμό των σχολείων, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή τόσο κατά τη λειτουργία τους όσο και μετά το πέρας των μαθημάτων.

svg%3E

Ερωτήματα για το άνοιγμα:

Ωστόσο, ερωτήματα για το κατά πόσον μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου έθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Αθανάσιος Δημόπουλος, δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως αυτή τη στιγμή έχουμε ένα αυξημένο ιικό φορτίο, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Έχουμε ένα αυξημένο ιικο φορτίο, ιδιαιτέρα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι θετικό το γεγονός ότι τα νούμερα είναι μεν τριψήφια αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση σε αυτή τη φάση, αλλά παρόλα αυτά έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσον θα μπορέσουν τα σχολεία να αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου με ασφάλεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, παραπέμποντας, ωστόσο, στις όποιες αποφάσεις θα ανακοινώσει σήμερα η Νίκη Κεραμέως.

«Σίγουρα λαμβάνονται υπόψιν όλα τα δεδομένα, ακόμα και αυτά που θα προκύψουν το Σαββατοκύριακο» είπε ο κ. Δημόπουλος και εξήγησε πως «θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων στο τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα, επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψουν να μεταδίδουν».

svg%3E

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δωρεάν μάσκες στους μαθητές για όσο διάστημα χρειαστεί

Ως προς το ζήτημα της διάθεσης των μασκών, για το οποίο έγινε ιδιαίτερη συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος εξήγγειλε την εκπόνηση ενός σχεδίου, ώστε να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως δόθηκε σχετική εντολή από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Εσωτερικών θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές»,υπογράμμισε και πρόσθεσε πως περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Πηγή pagenews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ισραηλινές επιδρομές στις υποδομές της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

otavoice

Ην. Βασίλειο- νομοσχέδιο για απελάσεις: Μετανάστες νεκροί στη Μάγχη

otavoice

ΥΠΕΞ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παραγνωρίζει και αγνοεί παρεμβάσεις και εθνικές στρατηγικές

otavoice

Μητσοτάκης για Ε65: Δρόμος τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας

otavoice

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τα εγκλήματα του Παντουρκισμού

otavoice

Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές στις νότιες περιοχές

otavoice