Όταν οι άπιστοι προσκήνυσαν «ευλαβικά» την Παναγιά

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Την Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια…..

Να το πείς θαύμα; Να πείς ότι τυφλώθηκαν από το Άγιο Φως και την Λαμπρότητα του Μεγαλοπρεπή Ναού της Αγίας Σοφίας που στέκει όρθιος στο πέρασμα των αιώνων και ακτινοβολεί παγκόσμια λάμψη;

Να πεις ότι και οι άπιστοι, οι βέβηλοι, οι σφαγιαστές προσπάθησαν να κλέψουν την Μεγαλοσύνη της και να κρύψουν το αφόδεμα τοι ισλαμικού τους παραξυσμού;

Να πεις ότι κατώτερης υπόστασης ανθρωποειδή θέλησαν μέσα από την βεβήλωση να αυτοανακυρηχθούν σε ηγετικές μορφές και να αποκτήσουν ιστορικό βάρος;

Το δεδομένο είναι ότι ο γιαλατζί Μωάμεθ Ερντογάν Α και η κουστωδία του προσκύνησαν, γονατισμένοι, γονυπετείς  κάτω από τη σκέπη την Παναγιάς που δέσποζε κυριάχρη και υπέρλαμπρη  από τον μεγαλοπρεπή τρούλο, μέσα στο σπίτι της.

Δεν κυρίευσαν το Ιερό, μαγάρισαν με την βρώμικη ψυχή τους και τα αιματοβαμένα χέρια τους τον χώρο.

Μα η Χριστιανοσύνη δεν μαγαρίζεται και διαχρονικά έγινε το Φως και η Έλπίδα για εκατομμύρια ανθρώπους παρόλες τις διώξεις και τις σφαγές.

Το Ισλάμ, όπως και η Τουρκία, δεν είναι θρησκεία. Είναι ποινικό μητρώο, με βεβαρημένα εγκλήματα.

Ο σεβασμός στην ανεξιθρησκεία  και στην ελέυθερη έκφραση του ανθρώπου είναι κάτι που η Ορθοδοξία σέβεται και εφαρμόζει πιστά. Δεν κηρύττει τον φανατισμό δεν προβαίνει σε εγκλήματα.

Αυτό δεν συμβαίνει με το Ισλάμ που κάτω από τον φανατισμό του καταδυναστέυονται λαοί και έθνη. Στο όνομα του Αλλάχ, φανατικοί τζιχαντιστές και μισθοφόροι εκτελούν το σχέδιο εξόντωσης κατά χιλιάδων χριστιανών σε Μέση Ανατολή και Αφρική οι οποίοι βιώνουν φτικτές δοκιμασίες και χιλιάδες αποκεφαλίζονται και κατακρεουργούνται.

Για αυτά τα εγκλήματα δεν θα ακούσεις πουθενά. Ακούς μόνο την προπαγάνδα του μονόπλευρου κατευθυνόμενου ρατσισμού και την οπερέτα του Black Lives Matter. Τις σφαγές χριστιανών στη Συρία, στη Νιγηρία, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στο Κογκό, στη Σομαλία δεν τις βλέπει το μάτι των αλληλέγγυων ανθρωπιστών, που κατευθύνεται με χρήματα των παγκοσμιοποιητών και του Ισλάμ.

Όπως δεν βλέπουν τις δεκάδες Ιεραποστολές της Εκκλησίας σε αφρικανικές χώρες και το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν. Η Ορθοδοξία τους δίνει ζωή και ελπίδα, ο Χριστός δια μέσω του Λειτουργών Του πήγε εκεί στις πατρίδες τους. Ενώ το αντιρατσιστικό κίνημα αλληλεγγύης και η Ισλαμική Άνοιξη τους χρησιμοποιούν μέσα από  την σύγχρονη μορφή του δουλέμποριου, την μετανάστευση. Με καθοδηγητή την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και διακινητές εκατοντάδες ΜΚΟ και ισλαμικά κυκλώματα.

Εν κατακλείδι αυτό που έγινε στις 24 Ιουλίου στην Αγιά Σοφιά δεν ήταν μια κατάκτηση του Ισλάμ απέναντι στην Χριστιανοσύνη. Ήταν μια ήττα των βέβηλων και μια παραδοχή του μεγαλείου της Ορθοδοξίας.

Σώπασε Κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρίζεις, πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θαναι!!!

 
Σχολιάστε