OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Αιχμές Μακρόν στους διαφωνούντες: “Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του”

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Γαλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, λίγη ώρα πριν την έναρξη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων, κυρίως στην πλευρά των χωρών που βάζουν εμπόδια για μια συμφωνία, που θα δίνει προοπτική και πραγματική στήριξη.

Σε περίπου μία ώρα αναμένεται οι 27 ηγέτες της ΕΕ να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τρίτη ημέρα. Πριν από λίγο ωστόσο, συναντήθηκαν η ‘Ανγκελα Μέρκελ, ο Εμμανουέλ Μακρόν, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ.

«Είμαστε ενωμένοι με την Καγκελάριο Μέρκελ για ένα σχέδιο ανάκαμψης χωρίς προηγούμενο αναφορικά με την κρίση που βιώνουμε» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Γαλλίας και τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τη φιλοδοξία. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Ας συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί».

Σίγουρα στον πίνακα αποδεκτών του Μακρόν είναι και η γερμανίδα καγκελάριος , παρά τις τυπικές φιλοφρονήσεις, η οποία έσπευσε να προδικάσει αρνητικό αποτέλεσμα, στη σημερινή διαδικασία.

Νωρίτερα, η Καγκελάριος της Γερμανίας προσερχόμενη στο Συμβούλιο υπογράμμισε ότι «υπάρχει πολλή καλή θέληση, αλλά πολλές θέσεις» και κατέληξε λέγοντας ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια «αλλά πιθανόν να μην υπάρχει αποτέλεσμα».

Σχετικά Άρθρα

Α. Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο «χείλος του γκρεμού»- Η Γάζα μια «ανθρώπινη κόλαση»

otavoice

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice

Σεισμός 5,6 βαθμών Ρίχτερ στην Τουρκία- Αναφορές για υλικές ζημιές

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που απέρριψε καταγγελία για υπουργούς

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice