Αντιδήμαρχος Μαλακάσας σε Μηταράκη: «Είστε αδιάφοροι και αδιάλλακτοι ζούμε μια τραγικότητα»

Φωνή διαμαρτυρίας για μια ακόμη φορά υψώνει η δημοτική αρχή Ωρωπού με αφορμή τις τραγικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή από την ανεξέλεγκτη λειτουργία της δομής μεταναστών στη Μαλακάσα. Ειδικά στην δημοτική ενότητα της Μαλακάσας όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Μαλακάσας, Κωνσταντίνος Λίτσας τα πράγματα έχουν οδηγηθεί σε τραγικό σημείο με αποτέλεσμα οι 500 κάτοικοι να εγκαταλείπουν από φόβο και αγανάκτηση τις μόνιμες κατοικίες τους.

Σε μια επιστολή καταπέλτη που απέστειλε χθες στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη, ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Λίτσας μιλάει ευθέως για αδιαφορία και αδιαλλαξία.

Είναι μια κατάσταση ανεξέλεγκτη και ανοργάνωτη με αποκλειστική ευθύνη σας , αναφέρει και δυστυχώς σε συνεχείς αναφορές και προτάσεις μας ως γνώστες της περιοχής μας εισπράξαμε άρνηση.

Ο κ. Λίτσας χτυπάει για μια ακόμη φορά το καμπαανάκι, λέγοντας ότι ήδη με την ελέυθερη πρόσβαση των υπό απέλαση μεταναστών μετράμε ένα νεκρό και έπονται και χειρότερα.

Μόλις πριν μια εβδομάδα 0 Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου Ωρωπού, αποτελούμενη από τους Διονύση Καμπιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Συμμαχία Δημιουργίας», Λίτσα Κωνσταντίνο Αντιδήμαρχο Μαλακάσας και Χατζηιωάννου Άγγελο, Πρόεδρο της ΚΕΔΩ και υπεύθυνο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, επισκέφτηκαν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και συναντήθηκαν με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη, τον Ειδικό Γραμματέα Κωνσταντίνου Ευάγγελο και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ζέρμα Απόστολο.

Αντικείμενο της επίσκεψης αποτέλεσε η απόφαση της Δημοτικής αρχής, να καταστήσει σαφές πως έχει πια τελειώσει η υπομονή του λαού της περιοχής μας, σε ότι αφορά τις δομές της Μαλακάσας και να διεκδικήσει την επίλυση το ταχύτερο δυνατόν, των όσων προβλημάτων έχουν αυτές προκαλέσει στην καθημερινή ζωή του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης έθεσε μια σειρά ζητημάτων και αιτημάτων και ζήτησε από τους αρμοδίους να προχωρήσουν άμεσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο και να αποκαθίσταται το αίσθημα ασφαλείας, των κατοίκων της Μαλακάσας, αλλά και των ευρύτερων περιοχών του Δήμου.

Φαίνεται ότι οι δεσμεύσεις που έδωσε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε αυτή τη συνάντηση προς την αυτοδιοικητική αντιπροσωπεία του Ωρωπού δεν υλοποιούνται άμεσα με αποτέλεσμα ο αντιδήμαρχος κ. Λίτσας να επανέρχεται με νέα επιστολή διαμαρτυρίας ,σε έντονο ύφος.

Από τη δημοτική αρχή διαμηνύουν σε έντονο ύφος ότι δεν είναι διατεθιμένοι να αναιχτούν τον οποιοδήποτε εμπαιγμό, απαιτώντας να υλοποιηθούν όσα η πολιτεία δεσμεύτηκε.
Σχολιάστε