Στους δήμους Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού ο ΠτΔ , ανακυρήχθηκε Επίτιμος Δημότης

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε τους  δύο Δήμους της Ηλείας  με αφορμή  την επέτειο της Μάχης του Βαρθολομιού τον Νοέμβριο του 1821 και ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυναν όταν τον επισκέφθηκαν στην Αθήνα, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Ανδρέας Μαρίνος και Γιάννης Λέτζας.

Στα Λεχαινά, η τελετή ανακήρυξης της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Προκόπη  Παυλοπούλου σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό ΣΙΝΕ – ΑΣΤΡΟΝ, με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα να του παραδίδει το χρυσό κλειδί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστει στην Επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. Παναγίας  στο Βαρθολομιό, και αμέσως μετά μετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις, για τον εορτασμό της Μάχης του Βαρθολομιού οι οποίες κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική  παρέλαση.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης  Γιάννης Λέντζας στο λόγο του μεταξύ άλλων,  ανέφερε:

«Εξοχώτατε  Πρόεδρε της Δημοκρατίας , σας υποδεχόμαστε γεμάτοι υπερηφάνεια, γιατί η πατρίδας μας, με τη λαμπρή της ιστορία στο πέρασμα των αιώνων, αντιπροσωπεύεται από μια προσωπικότητα αντάξια της αίγλης της. Η πολυσχιδής προσωπικότητα σας ως πολιτικός, ως καθηγητής του συνταγματικού δικαίου, ως έλληνας πολίτη, συμβάλλουν  στο να ασκείτε τα καθήκοντα σας με υποδειγματικό ζήλο και να υπηρετείτε τον ελληνικό λαό με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης.

Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με τις πολύ σημαντικές υποχρεώσεις που έχετε ως  Ανώτατος Πολιτειακός Άρχοντας , όντας διακεκριμένος πλεον συνδημότης μας, θα σταθείτε αρωγός και πολύτιμος συμπαραστάτης στην προκοπή και την ανάπτυξη του τόπου μας. Ενός τόπου ευλογημένου, που έχει όλα τα εχέγγυα και τις προυποθέσεις για να αποτελέσει πρότυπο ευημερίας για τους πολίτες του.

Ο Δήμος μας έχει ένα απέραντο παραλιακό μέτωπο, διαθέτει λιμάνι, σύγχρονες ξενοδοχιακές μονάδες, ολοένα αυξανόμενο τουρισμό,  δυναμικό πρωτογενή τομέα , γεωργικό και κτηνοτροφικό, βιομηχανικές μονάδες και παγκόσμιας εμβέλειας μνημεία και τοποθεσίες.

Σας παρακαλώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να γίνετε εσείς ο φωτεινός αρωγός και πολύτιμος συμπαραστάτης που θα ενώσει όλους τους Ηλείους στο αδικαίωτο αίτημά τους,  την άμεση κατασκευή και ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού» 

 

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας  ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Πηνειού, στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης.

Ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος δώρισε στον Προκόπη Παυλόπουλο την προσωπογραφία του. Ένα έργο που φιλοτέχνησε ο Κρίστο Χάσα.

 
Σχολιάστε