OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Εκλογές σήμερα σε ΠΕΔΑ και ΠΕΔ-ΚΜ για Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο

Σήμερα πραγματοποιούνται οι διαδικασίες εκλογής των νέων Διοικητικών  και Εποπτικών Συμβουλίων στην ΠΕΔΑ Αττικής και στην ΠΕΔ-ΚΜ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΠΕΔΑ πραγματοποιεί την εκλογική διαδικασία στο Σεράφειο Ίδρυμα του Δήμου Αθηναίων , η οποία θα ξεκινήσει στις 2.30μμ με την εγγραφή των εκλεκτόρων και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση  των επικεφαλής των συνδυασμών που διεκδικούν την είσοδος τους στα θεσμικά όργανα. Γύρω στις 6μμ  αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ψηφοφορίας.

 

ΘΕΜΑ: «Γενική Συνέλευση Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής»

Κύριοι Συνάδελφοι,

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης των εκπροσώπων από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Π.Δ. 75/2011, όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 94/2019 και ισχύει σας καλώ στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 14:30 στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 160).

Θέματα ημερήσιας διάταξης θα είναι:

  1. Διαπίστωση απαρτίας
    2. Εκλογή Τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής
    3. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α., καθώς και εκπροσώπων της Π.Ε.Δ.Α στην Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε.
    4. Εκλογή Εποπτικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α.

Οι εκπρόσωποι των Δήμων στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α. θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως μαζί τους κατά την ψηφοφορία επίσημο έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο, κ.λ.π.) για την ταυτοποίησή τους.

Η ΠΕΔ-ΚΜ  συγκαλείτε  στις 11.00 π.μ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και οικοδεσπότη Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Συμμετέχουν οι 38 Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας και 162 Δημοτικοί Σύμβουλοι που ορίστηκαν από τα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ-ΚΜ για την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης, τα μέλη της θα εκλέξουν και τους εκπροσώπους για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Την προεδρία της  ΠΕΔ-ΚΜ αναμένεται να καταλάβει ο δήμαρχος Πυλαία -Χορτιάτη Καιτετζίδης Ιγνάτιος.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice