Παρέμβαση Τζιτζικώστα: «Είτε με k, είτε με c, η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική»

Μήνυμα  με πολλούς αποδέκτες για τη Μακεδονία, έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας  ανήμερα της διπλής γιορτής της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Απόστολος  Τζιτζικώστας, μετά τις καθιερωμένες δηλώσεις για την ημέρα , ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους » Μακεδονία με c η με k;», με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τη διαμόρφωση του σήματος των μακεδονικών προϊόντων.

«Είτε με k, είτε με c, η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική» απάντησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δήλωση του Περιφερειάρχη αποκτά ιδιαίτερη σημασία ,δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μια σημαντική στιγμή με την διαδικασία της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων στην Ε.Ε. , κατά την οποία έχει τεθεί βέτο από Γαλλία , Ολλανδία και Δανία , με την ελληνική πλευρά να δείχνει εγκλωβισμένη στο πνεύμα της επιζήμιας εθνικά Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι σαφές ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν έκανε τυχαία την δήλωση και επιχειρεί δημόσια να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα.

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης , Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε ότι «χρέος μας είναι να μην αφήσουμε λευκές σελίδες στην ένδοξη ιστορία της χώρας μας, αλλά και να αγωνιστούμε για να έχουμε μια πόλη και μια χώρα πρώτη στον αγώνα πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης».

 
Σχολιάστε