«Να σταματήσει ο κύκλος αίματος στην Πατρών- Πύργου» φώναξαν οι Ηλείοι στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος ,από συλλόγους Ηλείων για την αναβολή της κατασκευής του οδικού άξονα   Πάτρα – Πύργος  λόγω εμπλοκής της διαδικασίας. Η αγανάκτηση στους Ηλείους ξεχειλίζει μιας και νιώθουν επί χρόνια ένα εμπαιγμό και μια εγκατάλειψη από τις κυβερνήσεις που πέρασαν και οι οποίες δεν υλοποίησαν ένα έργο  ζωής για την περιοχή.

Στην συγκέντρωση που είχε συμβολικό χαρακτήρα, ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, συμμετείχαν Ηλείοι που διαμένουν στην πρωτεύουσα αλλά και στελέχη πολιτικά και αυτοδιοικητικά του νομού. Όλοι φώναξαν ότι είναι απαράδεκτο η Ηλεία να ζει ένα εφιάλτη που καθημερινά στοιχίζει ανθρώπινες ζωές και δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά την άμεση υλοποίηση του έργου.

Το otacoice βρέθηκε στο Σύνταγμα για να καλύψει την εκδήλωση διαμαρτυρίας και να προβάλει ένα δίκαιο αίτημα.

 

«Σε κάποια τμήματα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αλλά τρία τμήματα του έργου είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Πρέπει να σταματήσει ο κύκλος αίματος»  ανέφερε στη συγκέντρωση ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος και προανήγγειλε συγκέντρωση στον Πύργο στις επόμενες μέρες.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης  Αντωνακόπουλος , απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένος τόνισε ότι τα «ψέματα και οι υποσχέσεις από την εκάστοτε κυβέρνηση , τελείωσαν. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και θα απαιτήσουμε με κάθε τρόπο , να κατασκευαστεί ο δρόμος άμεσα , για να σταματήσει να αιμορραγεί ο τόπος μας και να είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη του».

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Ηλείας  Διονυσία Αυγερινοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Διονύσης Καλαματιανός, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι του νομού.

Από την πλευρά των διοργανωτών της εκδήλωσης – διαμαρτυρίας τονίστηκε ότι η σημερινή συνάντηση ήταν η αρχή  και θα ακολουθήσουν συνεχείς παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης αλλά και πίεσης εκείνων που λαμβάνουν αποφάσεις.

Να αναφέρουμε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση βουλευτών της Ηλείας και της Αχαΐας με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή από την οποία δε διασαφηνίστηκε ότι θα υπάρχει άμεση λύση , αν και δεσμεύτηκε ότι το έργο θα υλοποιηθεί, κατηγορώντας τον προκάτοχο του για παιχνίδια που οδήγησαν το έργο σε αδιέξοδο.
Σχολιάστε