Αιχμές Βούτση για απάτη στην μνήμη των θυμάτων στο Μάτι … εισαγγελέας ακούει;

Αιχμές και καταγγελίες που χρήζουν διερεύνησης από τις δικαστικές αρχές ακούστηκαν  κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας με θέμα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το Μάτι. Ο πρώην πρόεδερος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφέρθηκε σήμερα στο θέμα των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από ιδιώτες για την ενίσχυση των πληγέντων, αλλά και σε εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη την χώρα με σκοπό την ενίσχυση των πληγέντων. «Υπάρχουν ερωτηματικά για το αν υπήρξε πράγματι συμβολή από ιδιώτες που είχαν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε δωρεές», ανέφερε.

Σχετικά, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κατέθεσε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία, από τα 38 εκατ. ευρώ τα οποία μαζεύτηκαν στο λογαριασμό, τα 35 εκατ. είναι της Βουλής, του ΟΑΕΔ και της Τράπεζας της Ελλάδος, το 1,5 εκατ. ευρώ είναι από ορισμένες πρεσβείες κρατών και από ορισμένους δήμους και Περιφέρειες, μετά από εντατικά σημειώματα για να επικουρήσουν το λογαριασμό και τα υπόλοιπα 2 εκατ. ευρώ είναι από 5.000 πολίτες.

«Λυπάμαι να πω, ότι κανείς δεν εδέχθη να βάλει τα χρήματά του στον ειδικό λογαριασμό από όσους είχαν την δυνατότητα και είπαν ότι θα συνεισφέρουν. Ούτε ένας από τα ονόματα που ακούσατε τότε. Υπήρξαν μόνο συγκεκριμένες εταιρίες που συνέβαλλαν για συγκεκριμένα έργα (πχ υλοτόμηση, ή καθαίρεση σπιτιών)» .

 « Εκδηλώσεις και συναυλίες έγιναν σε διάφορα σημεία, αλλά μόνο από τη συναυλία του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο κατετέθησαν 70.000 ευρώ».

Δηλαδή οι δεκάδες συναυλίες που διοργάνωσαν φορείς με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πληγέντες και  τις οικογένειες των θυμάτων που κατέληξαν; Σε τσέπες επιτήδειων που εκμεταλλεύτηκαν την ευαισθησία των πολιτών; Μια έρευνα θα ήταν όχι μόνο απαραίτητη για να δούμε που πήγαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ , ίσως και εκατομμύρια από τις εισπράξεις , αλλά για την αξιοπιστία της κοινωνίας να λάμψει η αλήθεια. Δεν μπορεί να αιωρείται μια τέτοια απίστευτη υπόνοια , πάνω από 102 αθώες ψυχές.

Το ίδιο ισχύει και για τις εταιρίες που έτρεξαν να δείξουν το μεγαλείο ψυχής τους και προφανώς απλά ήθελαν να κερδίσουν επικοινωνιακά οφέλη….

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, από το ποσόν των 38 εκατ. ευρώ  αποδεσμεύτηκαν μόλις 8 εκ. ευρώ ενώ άλλα 12,5 εκ. ευρώ είχαν εγκριθεί για τις καθαιρέσεις κτιρίων, αλλά καθυστέρησε η έκδοση των αδειών, δείγμα της αργοπορίας και της αναποτελεσματικότητας όσων ανέλαβαν να τα διαχειριστούν. Όπως έγινε και στην περίπτωση του ταμείου Μολυβιάτη , στις πυρκαγιές της Ηλείας του 2007 , όπου ουδέποτε τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν κατέληξαν στον προορισμό τους.

Τι θα κάνεις κύριε Βούτση για αυτό…. αρκεί μόνο η δημοσιοποίηση; Εσείς που ακούσατε στην ολομέλεια της Βουλής , τις καταγγελίες  του πρώην Προέδρου , τι θα κάνετε;

Θα το αφήσουμε και αυτό να το πάρει το ποτάμι….

Ενημερωτικά με ευρεία συναίνεση υπερψηφίστηκε στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Ολομέλεια. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Σχολιάστε