Στον Πόρο ο ΓΓΠΠ Νίκος Χαρδαλιάς- Έκτακτη σύσκεψη με δήμο και εμπλεκόμενους φορείς

Στον Πόρο μεταβαίνει αυτή την ώρα  ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του νησιού.Τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν με τη συντριβή του ελικοπτέρου, χθες το μεσημέρι,όπου προσέκρουσε στα εναέρια καλώδια μεταφοράς ρεύματος στο νησί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί γενικό black out.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αρχές στόχος είναι να αποκατασταθεί εντός της ημέρας η ηλεκτροδότηση του νησιού , για αυτό το λόγο έχουν μεταφερθεί ηλεκτρογεννήτριες της ΔΕΔΗΕ  και του Ελληνικού Στρατού αλλά γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για την οριστική αποκατάσταση.

Όπως ενημερωθήκαμε  με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα, θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα έκτακτη σύσκεψη με τον δήμαρχο Πόρου και εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων, στο κέντρο εκπαίδευσης του νησιού.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Αντιπεριφέρεια Νήσων και αναφέρει:

«Θερμά Συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο το οποίο κατ έπεσε χτες στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά. Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου στα καλώδια που ηλεκτροδοτούν τον Πόρο από την Πελοπόννησο.Από την πρόσκρουση σημειώθηκε γενικό μπλακ άουτ στο νησί.
Από την πρώτη  στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα, γίνονται οι δέουσες ενέργειες και ο κατάλληλος συντονισμός για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού του Πόρου από τη ΔΕΔΔΗΕ με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κο Νίκο Χαρδαλιά.
Ήδη έχει ξεκινήσει η σταδιακή ηλεκτροδότηση περιοχών με φορητές γεννήτριες και αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας η πλήρης ηλεκτροδότηση του νησιού.
Το πρόβλημα με τα εναέρια καλώδια ηλεκτροδότησης πάνω από το δίαυλο είναι υπαρκτό και σοβαρό. Έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν -μετά από πρόσκρουση ιστίων κότερου- με συνεπακόλουθο γενικό μπλακ άουτ του νησιού, πριν από αρκετά χρόνια. Συνεπώς, πρέπει η σύνδεση αυτή να γίνεται με υποθαλάσσιο καλώδιο. Το δε ελικοδρόμιο, να αποκτήσει τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και αδειοδοτήσεις.»
Σχολιάστε