OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ για τάνκερ “ο ναυτιλιακός τομέας ενημερώθηκε ότι θα εφαρμόσουμε με επιθετικό τρόπο τις αμερικανικές κυρώσεις”.

Διατηρούν το επιθετικό κλίμα οι Ηνωμένες Πολιτείες για την υπόθεση του ιρανικού τάνκερ και  προειδοποιούν εκ νέου ότι είναι αποφασισμένες να επιβάλουν κυρώσεις με επιθετικό τρόπο σε όποιον παράσχει βοήθεια στο δεξαμενόπλοιο, που πλέει προς άγνωστη κατέυθυνση στη Μεσόγειο.

Αμερικανικές πηγές δια μέσω αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters και θέλησε  να διατηρήσει την ανωνυμία του, σημείωσε ότι “ο ναυτιλιακός τομέας ενημερώθηκε ότι θα εφαρμόσουμε με επιθετικό τρόπο τις αμερικανικές κυρώσεις”. Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες ανάλογο μήνυμα των ΗΠΑ προς τις χώρες που θα επέτρεπαν στο τάνκερ να δέσει σε λιμάνι τους.

Επιβεβαιώνοντας ότι ο Λευκός Οίκος είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα για αυτή την υπόθεση ξεκαθάρισε ότι  θα αναλάβουν δράση εναντίον οποιουδήποτε βοηθήσει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο το δεξαμενόπλοιο. “Όλοι οι εμπλεκόμενοι στον ναυτιλιακό τομέα θα πρέπει να επιδείξουν την δέουσα επιμέλεια ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν συνεργάζονται ούτε διευκολύνουν το δεξαμενόπλοιο, άμεσα ή έμμεσα”, προειδοποίησε, εντείνοντας το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιρανικής πλευράς.

Σημειώνεται ότι το Adrian Darya 1 ανακοίνωσε ότι αλλάζει ρότα και κατευθύνεται προς την Τουρκία, και προφανώς ο κύριος αποδέκτης του μυνήματος φαίνετε να είναι η Άγκυρα.

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 άλλαξε προορισμό και πλέον κατευθύνεται προς τη Μερσίνα της Τουρκίας, αναφέρει ο εξειδικευμένος ιστότοπος MarineTraffic.com.
Το ενδεχόμενο  όμως ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο να έχει τελικό προορισμό τουρκικό λιμάνι,   δεν μπορεί να θεωρηθεί  ότι είναι το επικρατέστερο και αν τελικά συμβεί θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με απρόβλεπτες συνέπειες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στις ήδη τεταμένες Αμερικανοτουρκικές σχέσεις λόγων των S400 μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει σοβαρό ρήγμα , αν αναλογιστούμε την πλήρη ταύτιση της Άγκυρας με τον άξονα Ρωσία – Ιραν – Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Διαδήλωσαν στην τουρκική πρεσβεία για την Γενοκτονία των Αρμενίων

otavoice

ΗΠΑ: Παράδοση πυραύλων ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

otavoice

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice