Ποιός είναι τελικά ο «επιθεωρητής» Θεοχάρης που ανακάλυψε αποτυπώματα σε αφίσες; Η «σχέση» του με το ΣΥΡΙΖΑ

Γνωρίζαμε για τα κατορθώματα του ατρόμητου  και δαιμόνιου αστυνομικού της τηλεοπτικής σειράς «Λάμψη» Ταξίαρχου Στάθη Θεοχάρη. Κατορθώμτα που έγιναν μύθος στο πανελλήνιο , που καθήλωναν καθημερινά το τηλεοπτικό κοινό και που οδήγησαν ακόμη και τον αείμνηστο ηθοποιό Γεώργιο Βασιλείου που υποδήθηκε το συγκεκριμένο ρόλο, στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ένας άλλος Θεοχάρης κανονικός αστυνομικός αυτή τη φορά, ζήλεψε τα κατορθώματα και την πορεία του τηλεοπτικού αστυνομικού διευθυντή και προσπάθησε να τον αντιγράψει σε όλα.Ή καλύτερα αντέγραψε τον εμπνευστή και δημιουργό της σειράς  Νίκο Φώσκολο.

Πρόκειτε για τον Χαράλαμπο Θεοχάρη Αστυνομικό Διευθυντή του Νομού Κοζάνης που επιδόθηκε σε κυνηγητό των πολιτών της περιοχής ,που εκδήλωσαν τα πατριωτικά τους αισθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι ο επικεφαλής που οδήγησε τις δυνάμεις καταστολής να σπάσουν τα κεφάλια διαμαρτυρόμενων πολιτών στην Πτολεμαίδα ,να βαφτεί η γαλανόλευκη κυριολεκτικά με αίμα, σε διαμαρτυρία έξω από εκδήλωση της τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη . Μάλιστα οδήγησε σαν να ήταν κακοποιοί στα κρατητήρια ακόμη και τραυματίες , ενώ την επομένη ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερους τους κατηγορούμενους, αφού  τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ήταν τρωτά , με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί η υπόθεση στις καλένδες.

Είναι ο Ταξίαρχος  που με έρευνα του ( Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) ανακάλυψε δακτυλικά αποτυπώματα πίσω από τοιχοκολημένες αφίσες κατά βουλευτών που ψήφισαν την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Βάση αυτής της πρωτοφανούς έρευνας για τα αστυνομικά δεδομένα και τις πρακτικές , ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά ατόμων που τυχαία είχαν  στοχοποιηθεί από την πολιτική ηγεσία , εξαιτίας της έντονης δράσης τους στο ζήτημα της Μακεδονίας.

Μόνο που δεν έμεινε μέχρι εδώ η δραστηριότητα του Αστυνομικού Διευθυντή  και νυν Ταξίαρχου Χαράλαμπου Θεοχάρη. Αντέγραψε τον Θεοχάρη της Λάμψης και στο πολιτικό κομάτι αλλά αυτός έκανε μια παράκαμψη. Δεν πολιτεύτηκε ο ίδιος αλλά μέλος της οικογένειας του και μάλιστα α’ βαθμού. Θα πει κάποιος είναι μεμπτό ή παράνομο να πολιτεύονται  συγγενείς εν ενεργεία δημόσιου λειτουργού; Η προφανής απάντηση είναι, πως όχι.

Δεν είναι όμως σύνηθες να έχουν μια τέτοια υπηρεσιακή δραστηριότητα , υλοποιόντας ένα προγκρόμ διώξεων και εκτελώντας εντολές που θα μείνουν στα ιστορικά δεδομένα της ελληνικής αστυνομίας, ως μνημεία παραβίασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Κοζάνης , συναντάμε την υποψηφιότητα της Στέλλας Θεοχάρη του Χαραλάμπου, η οποία κάτελαβε την 5η θέση με 4992 ψήφους. Συνωνυμία ή συγγένεια με τον αστυνομικό διευθυντή Κοζάνης; Διαβάζοντας το βιογραφικό της αναφέρει ότι είναι φιλόλογος στο επάγγελμα και κόρη του ταξίαρχου της Ελληνικής Αστυνομίας Χαράλαμπου Θεοχάρη, Μάλιστα ήταν και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του περιφερειάρχη  Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη , που είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ .

Ο ηθικός νόμος  και η υπηρεσιακή δεοντολογία επιτρέπουν  σε ένα Αστυνομικό Διευθυντή ή Ταξίαρχο  να είναι συγγενής α’ βαθμού, υποψήφια στο νομό ευθύνης του; Δεν υπάρχει ζήτημα υπηρεσιακό, γιατί κάλιστα θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το στέλεχος έχοντας την «κομματική ταυτότητα» – εκτος και αν ο Ταξίαρχος δεν είναι πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ-  δεν μπορούσε  να διοικεί με όρους ισονομίας και αντικειμενικότητας την περιοχή ευθύνης του. Θα μπορούσε επίσης κάποιος να μιλήσει για υπηρεσιακή εξάρτηση και για κατάχρηση εξουσίας.

Να σημειώσουμε ότι ο Αστυνομικός Διεθυντής Χαράλαμπος Θεοχάρης στις έκτακτες κρίσεις του Φεβρουαρίου 2019 προήχθει σε Ταξίαρχο και αναβαθμίστηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, ένα ακόμη δείγμα αναγνώρισης από την απελθούσα πολιτική ηγεσία ,για τις υπηρεσίες του.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι η προθυμία του  Ταξίαρχου Θεοχάρη να υλοποιήσει τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας , είχε πολιτικό υπόβαθρο…και κίνητρο.
Σχολιάστε