Η εγκληματική πολιτική Τράμπ για την κλιματική αλλαγή θέτει σε κόκκινο συναγερμό τον πλανήτη μετά τα ακραία φαινόμενα

Η ένταση των φυσικών φαινομένων ακόμη και σε περιοχές που δεν είχαν βιώσει αναλόγου μεγέθους φυσικά φαινόμενα αλλά και η μεγάλη συχνότητα τους, δείχνει ότι βρισκόμαστε προ δυσάρεστων εξελίξεων για τον πλανήτη. Η προσπάθεια που έγινε με την Συμφωνία του Παρισιού δυναμιτίζεται από τους θιασώτες της αχαλίνωτης υπερεκμετάλλευσης του πλανήτη, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες. Για  «άγνωστες» κλιματικές συνθήκες  το 2050, προειδοποιούν οι ερευνητές, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας αυξάνει τους κινδύνους ξηρασίας και πλημμυρών.

Από την αρχή της προεδρίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ, κύριος εκφραστής  των οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν μια στροφή , ακύρωσε κανονισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος, απέσυρε τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και αμφισβήτησε ανοικτά την υπερθέρμανση του πλανήτη, ακολουθώντας μια διαφορετική στρατηγική υπερεκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη, ικανοποιώντας συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο Λευκός Οίκος προχωράει στο ξήλωμα  των σοβαρότερων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση Ομπάμα για τη μείωση των εκπομπών ρύπων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ενώ  αυξάνει τις προσπάθειες να επιβάλει τις απόψεις του σε άλλα κράτη, όπως έδειξε η άρνησή του να υπογράψει τη συμφωνία για την προστασία της Αρκτικής, θέτοντας ως όρο να απαλειφθεί οποιαδήποτε αναφορά στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, η πιο ανησυχητική πλευρά των προσπαθειών του αφορά τη χειραγώγηση των ερευνών για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

 

Η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να αμφισβητήσει τα συμπεράσματα για την κλιματική αλλαγή, δημιουργώντας μια καινούργια επιτροπή με επικεφαλής τον Γουίλιαμ Χάπερ. Ο 79χρονος φυσικός  από το πανεπιστήμιο του Πρίνστον,έχει απόψεις  για την κλιματική αλλαγή  που σοκάρουν ακόμη και συναδέλφους του. «Η δαιμονοποίηση του διοξειδίου του άνθρακα θυμίζει τη δαιμονοποίηση των Εβραίων από τον Χίτλερ», δήλωσε ο Χάπερ, ο οποίος συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας ως αναπληρωτής σύμβουλος του Τραμπ για τις νέες τεχνολογίες.

Για τον  Ντόναλντ Τραμπ, η κλιματική αλλαγή προσφέρεται για διακωμώδηση. «Δεν θα ήταν άσχημο αν είχαμε λίγη από αυτή την ξεχασμένη υπερθέρμανση του πλανήτη αυτή την ώρα», έγραψε στο Twitter τον Ιανουάριο, όταν κύμα ψύχους είχε παγώσει μεγάλο μέρος της χώρας.

Οι στενοί σύμβουλοί του υπερθεματίζουν. Προ ολίγων εβδομάδων, στη σύνοδο των χωρών του Αρκτικού Κύκλου, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατέπληξε τους συναδέλφους του περιγράφοντας την ταχέως θερμαινόμενη περιοχή ως «γη ευκαιριών και αφθονίας» λόγω των μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων, μετάλλων και σπάνιων γαιών. Και το λιώσιμο των πάγων; Ανοίγει νέους θαλάσσιους δρόμους για τη μεταφορά εμπορευμάτων, υποστήριξε ο Πομπέο.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά τα μυαλά δεν έχουν καμιά περιβαλλοντική συνείδηση και κοινωνική ευαισθησία , αλλά είναι ταυτισμένα με μια πολιτική που εξυπηρετεί αριθμούς και ιδιωτικά θησαυροφυλάκια. Σε κόκκινο συναγερμό ο πλανήτης με τις δυνάμεις της λογικής  σε παγκόσμια κλίμακα να βρίσκονται σε θέση μάχης.
Σχολιάστε