200 χρόνια με Louis Vuitton- Τρίζουν τα Ιερά και τα Όσια του Ελληνισμού

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Ντύθηκε Μαντώ Μαυρογένους  πήρε στο χέρι την πανάκριβη Louis Vuitton και στήθηκε απέναντι από την τιμημένη σημαία της επανάστασης και το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Το καριοφίλι έλειπε στο ζωνάρι, να συμπληρωθεί η θεατρική αμφίεση. Η πρόεδρος Γιάννα Αγγελοπούλου εμφανίστηκε στην καρδιά της Μάνης, στην Αερόπολη στον εορτασμό της κήρυξης του Εθνικού Αγώνα στις 17 Μαρτίου 1821 και έδωσε μια ακόμη χολιγουντιανή παράσταση με ενδυμασία ηρωίδας του 21.

Είναι ξεκάθαρος ο στόχος όσων επέλεξαν ένα τέτοιο πρόσωπο να συμβολίσει την Εθνική Παλιγγενεσία. Δίπλα στις ηρωικές μορφές, μια κλασική εκπρόσωπος του πλούτου που συμβιβάζεται που δεν έχει αξίες και ιδανικά. Μια εκπρόσωπος της ελίτ που προσβάλει μορφές όπως η Μπουμπουλίνα που πούλησαν όλο το βιός τους για να εξοπλιστεί ο Αγώνας κατά των Τούρκων. Των Τούρκων που ο κόσμος της Αγγελοπούλου συνεταιρίζεται, συνεργάζεται αρμονικά, προωθώντας  πολιτικές συν διαχείρισης του Αιγαίου και απώλειας εθνικής κυριαρχίας με αντάλλαγμα την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων.

Τρίζουν τα Ιερά και τα Όσια του Γένους. Που να φανταστείς Κολοκοτρώνη 200 χρόνια μετά ότι θα σε γιορτάζουν με louis Vuitton…. μεγαλεία!!!!

 

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά βεγγαλικά πέφτουν
(λάλα, αηδόνι μ’, λάλα, δεν λαλείς, πουλί μ’).
Η Γιάννα κάνει πόλεμο με την Vuitton στο χέρι.
Ρίχνουν τις σαμπάνιες  σαν βροχή, τα φουά γκρά  σαν χαλάζι
κι αυτά τα λιανοντούφεκα απ΄ του σαλέ την πολεμίστρα.
Κόρη ξανθή τον φώναζε,  η Γιάννα από ψηλό σαράϊ.
– Πάψε, Τότσκα μ’, τον πόλεμο, πάψε το ντουφεκίδι,
έλα να στρώσουμε χαρτί να παίξουμε ρουλέτα.
Σχολιάστε