Ο Δήμος Σερρών πλήρωσε καμπάνια για την Απογραφή, ενώ με απόφαση ΕΣΡ είναι δωρεάν

Μετά τις παλινωδίες με τον Σερρευχούλη που προμηθεύτηκε με υπερβολικό καπέλο ο δήμος Σερρών, ακόμη μια απόφαση έρχεται να προκαλέσει την τοπική κοινωνία και να εντείνει τις ενστάσεις για τον τρόπο διοίκησης- διαχείρισης και την σκοπιμότητα κάποιων εξόφθαλμών ενεργειών που εκθέτουν την δημοτική αρχή Χρυσάφη.

Ενώ με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ, την 6/10/21, είναι ανειλημμένη υποχρέωση των μέσων ενημέρωσης να φιλοξενούν δωρεάν καταχωρήσεις για την Απογραφή Πληθυσμού, ο δήμος Σερρών έσπευσε με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης να αναθέσει σε ένα και μόνο τοπικό μέσο καμπάνια ενημέρωσης με συνολικό κόστος 6.125 ευρώ.

Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση την οποία υπογράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Μισιρλής, αφού όπως φαίνεται δεν επικράτησε καν η λογική να δοθεί κάποιο χρηματικό ποσό σε όλα τα τοπικά μέσα ( ημέρες Χριστουγέννων) αλλά η εξυπηρέτηση συγκεκριμένου μέσου και μάλιστα με υψηλό τίμημα για μια καμπάνια που θα έπρεπε να είναι δωρεάν, όπως σε όλους τους δήμους.  Η καμπάνια σε ένα και μόνο μέσο δεν εξυπηρετεί ούτε τον ενημερωτικό σκοπό της, αφού περιορίζει τους αποδέκτες του μηνύματος σε αυτούς που παρακολουθούν το συγκεκριμένο μέσο.

Εντύπωση προκαλεί και η καταγγελία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Βασίλη Τερζή, ότι η απόφαση ανάθεσης έγινε ετεροχρονισμένα όταν η περίοδος της απογραφής έληξε.

Ακολουθούν τα επίσημα έγγραφα ανάθεσης του δήμου Σερρών στην εταιρία «ΕΠΙΛΟΓΕΣ INTERMEDIA» και η απόφαση του ΕΣΡ για δωρεάν καμπάνια στα ΜΜΕ.
Σχολιάστε