Σε ύφεση το μέτωπο στη Μαλακάσα- Ο δήμαρχος Ωρωπού στο OTAVOICE

Σε ύφεση βρίσκεται το  μέτωπο της Μαλακάσας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη. Το πύρινο μέτωπο απείλησε την καρδιά του δήμου Ωρωπού και επεκτάθηκε χθες βράδυ όταν η φωτιά πέρασε την εθνική οδό από το βόρειο μέρος της περιμέτρου και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις για να σταματήσουν το μέτωπο που αν προχωρούσε θα απειλούσε όλο το δήμο Ωρωπού.

Όπως μας είπε ο κ. Γιασημάκης όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η πολιτική προστασία του Δήμου Ωρωπού και πολλοί εθελοντές δημιουργήσαμε ένα μέτωπο απέναντι στην φωτιά και από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, εκτός από κάποιες μικρές εστίες που ξεσπούν κατά διαστήματα στο δάσος. Στην επιχείρηση την καθοδήγηση είχε ο αντιδήμαρχος Μαλακάσας, Κωνσταντίνος Λίτσας και καταφέραμε η φωτιά να μην περάσει και απειλήσει την Μαλακάσα και τις υπόλοιπες κοινότητες.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Γιασημάκης, αυτό σημαίνει ότι έχει επιβραδυνθεί σημαντικά η εξάπλωση της φωτιάς προς Μαλακάσα και Ωρωπό, που δείχνει για την ώρα να έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος. Οι μόνες ενεργές εστίες βρίσκονται μόνο  πάνω από την  Εθνική Οδό στην  πλευρά της Ιπποκράτειου πολιτείας και οι οποίες αντιμετωπίζονται.

Γίνεται αγώνας για να προλάβουμε τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, γι’ αυτό και έχουμε την συνδρομή από αέρα όπου γίνονται συνεχώς ρίψεις νερού, κυρίως από ελικόπτερα.

Συγκεκριμένα δυνάμεις του Δήμου επιχειρούν στο μεγάλο μέτωπο που κινείται προς Σφενδάλη, Μπελέτσι και Αυλώνα.

Ο δήμαρχος Ωρωπού μας ανέφερε ότι: «Έχουμε υποστεί μεγάλες ζημιές αλλά τα χειρότερα για την ώρα έχουν αποφευχθεί για το δήμο μας. Παραμένουμε σε επιφυλακή με όλες μας τις δυνάμεις. Θέλω να ευχαριστήσω τις πυροσβεστικές δυνάμεις, την Πολιτική Προστασία του δήμου Ωρωπού , τους εθελοντές μας αλλά και τους δημότες μας για την συνεργασία σε μια ακραία κατάσταση. Ελπίζω να τερματιστεί γρήγορα ο εφιάλτης να μετρήσουμε τις πληγές μας και να τις αποκαταστήσουμε».
Σχολιάστε