Δήμαρχος Λαγκαδά: «Έχασα έναν σπουδαίο πνευματικό ηγέτη και η περιοχή ένα αγωνιστή»

Συγκλονισμένος και συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου του Μητροπολίτη Λαγκάδα, δήλωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά  Γιάννης Ταχματζίδης, που είχε στενή προσωπική σχέση με τον Ιεράρχη.
«Η είδηση του θανάτου του Μητροπολίτη μας με έχει συγκλονίσει. Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια. Μας συνέδεε στενότατη φιλία. Η περιοχή μας έχασε έναν αγωνιστή. Έχασε έναν σπουδαίο πνευματικό ηγέτη» δήλωσε στο thestival ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης.

Ο Μητροπολίτης είχε νοσήσει πρόσφατα από τη νόσο COVID-19 και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου σήμερα το πρωί κατέληξε. Είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος από την αναπάντεχη είδηση του θανάτου του Μακαριστού Μητροπολίτη μας και προσωπικού μου φίλου Ιωάννη. Τις ημέρες της νοσηλείας του στο νοσοκομείο είχα καθημερινή επικοινωνία μαζί του. Η κατάστασή του έδειχνε να βελτιώνεται. Δυστυχώς, σήμερα ανακοινώθηκε το μοιραίο.
Στο σύντομο βίο της θητείας μου στο δημαρχιακό αξίωμα, είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και να υπάρξει πολύτιμος συμπαραστάτης και οδηγός μου.
Εκτίμησα το ήθος του, την ευρύτητα του πνεύματός του, την πρωτοπόρα σκέψη του, αλλά και τη βαθύτατη αφοσίωσή του στο ποιμαντικό έργο.
Σήμερα είναι ημέρα πένθους. Η Μητρόπολη μας μένει ορφανή. Όμως ο αγαπητός ποιμενάρχης μάς αφήνει παρακαταθήκη ένα πολυσχιδές πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο στον τόπο μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Τον αποχαιρετώ με βαθύτατη οδύνη και θλίψη, όμως θα τον θυμάμαι πάντα με βαθιά αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην πνευματική οικογένειά του, στους
οικείους του και στη Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης».
Σχολιάστε