Σύσκεψη στο Διοικητήριο Σερρών: Δεν υπάρχουν πρόσθετα μέτρα

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, στην περιοχή.

Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 54 νέα κρούσματα και η περιοχή  βρίσκεται από την Παρασκευή στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Στην σύσκεψη μετείχαν  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, oΔήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής, ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Δήμαρχος Εμ. Παππά Δημήτριος Νότας, ο Δήμαρχος Ηράκλειας Γεώργιος Κουτσάκης, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτιος Δομουχτσίδης, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Σερρών και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σερρών.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως δε θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα ή αλλαγή  επιπέδου στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και τόνισε πως «θα παρακολουθούμε την εξέλιξη καθημερινά για να διαπιστώσουμε αν είναι αρκετά για να σταματήσει η διασπορά του ιού στην περιοχή. Δεν είμαστε εδώ με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ για να επιβάλουμε lockdown, αλλά για να δούμε πως θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν».

Ο Υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη έκκληση στη νεολαία που τους ζήτησε να γίνουν σύμμαχος και να δείξουν την ίδια υπευθυνότητα όπως στην πρώτη φάση της επιδημίας, που η περιοχή έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει.

«Η Βόρεια Ελλάδα δέχεται μια επιδημιολογική επίθεση, είμαστε σε συνεχή επαφή με τον Περιφερειάρχη Κ.Μ, τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών και τους δημάρχους του νομού, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Το OTAVOICE.GR βρίσκεται στο Διοικητήριο Σερρών και σας μεταφέρει τις εξελίξεις με τον δημοσιογράφο- συνεργάτη Βασίλη Περδικίδη. 

Μετά τη λήξη της σύσκεψης ο Απόστολος  Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε ότι «Η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στις Σέρρες είναι επιθετική και απαιτεί καθολική και πιστή τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού, όπως προβλέπονται από το επίπεδο επιτήρησης 3 (πορτοκαλί συναγερμός), στο οποίο έχουν μπει οι Σέρρες τις τελευταίες μέρες. Ενδεχόμενη είσοδος στο επίπεδο επιτήρησης 4 (κόκκινος συναγερμός) συνεπάγεται μέτρα με χαρακτηριστικά lockdown το οποίο πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε, διότι θα είναι καταστροφικό για την κοινωνία και την οικονομία. Γι’ αυτό καθένας μας πρέπει να τηρήσει πιστά τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής. Η κατάσταση, ειδικά στο Δήμο Σερρών, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, διότι πάνω από το 90% των νέων κρουσμάτων εντοπίζονται μέσα στην πόλη των Σερρών».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε: «Κατανοώ ότι έχουμε όλοι κουραστεί από τα συνεχόμενα μέτρα, είμαστε όμως όλοι υποχρεωμένοι να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην πανδημία και γι’ αυτό απευθύνω έκκληση σε όλους να κάνουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια μαζί. Ευρεία χρήση μάσκας, τήρηση των αποστάσεων και πιστή εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής είναι τα μόνα όπλα μας σε αυτή τη μάχη. Είναι στο χέρι μας να τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα από αυτό τον εφιάλτη. Είναι στο χέρι μας να δούμε τις επόμενες μέρες τα κρούσματα να μειώνονται αντί να αυξάνονται και να επιστρέψουν οι Σέρρες στο ‘κίτρινο’ και γιατί όχι στο ‘πράσινο’».

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός ανέφερε πως τα 11 κρούσματα κορονοϊού στο δήμο, μας θέτουν σε πλήρη εγρήγορση. Η προφύλαξη του εαυτού μας και των συμπολιτών μας πρέπει να είναι σε ύψιστο βαθμό ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Ακολουθούμε τις συμβουλές των αρμοδίων.

Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης , δήλωσε αισιόδοξος ότι η μάχη θα κερδηθεί και κάλεσε τους δημότες να ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα. Σε ανάρτηση του μετά την σύσκεψη αναφέρει:

Τα μέτρα δεν είναι τιμωρητικά, αλλά έχουν στόχο να αποτρέψουμε χειρότερες καταστάσεις, τόνισε ο κ. Αρκουμανέας. Επίσης, σημείωσε ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται και σήμερα στην πλατεία των Σερρών για να εντοπιστούν τυχόν θετικά κρούσματα και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και κάλεσε όσο το δυνατόν περισσότερους Σερραίους να υποβληθούν σε τεστ. Συνολικά στη χώρα γίνονται καθημερινά περίπου 25.000 τεστ, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Προσοχή, ψυχραιμία και πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων και των μέτρων συνέστησε ο κ. Σπυρόπουλος, καλώντας τους πολίτες να εξεταστούν, καθώς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί ελέγχους σε όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Στις Σέρρες θα παραμείνει όλη την εβδομάδα κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για γρήγορους ελέγχους

Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ διενεργεί και σήμερα δωρεάν γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό μέχρι τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, ενώ μετά από αίτημα του Δήμου Σερρών έλεγχοι θα γίνονται καθημερινά όλη την εβδομάδα με στόχο την ανάσχεση της διασποράς του ιού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

«Καλώ τους συνδημότες μου να έρθουν στην Πλατεία Ελευθερίας για να εξεταστούν. Πέρα από τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, η ευαισθητοποίηση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τηρούμε όλοι τα μέτρα προστασίας: μάσκες παντού, τήρηση αποστάσεων και όλων των πρωτοκόλλων όταν βρισκόμαστε σε καταστήματα εστίασης. Κάνω παράκληση στην ευθύνη του καθενός από εμάς. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές.

Όσα μέτρα και αν πάρουμε, αν ο καθένας δεν νικήσει τις καθημερινές του συνήθειες δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Κερδίζουμε όλοι μαζί το χρώμα της ζωής, συμμαχούμε σε έναν κοινό σκοπό, βγαίνουμε νικητές», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη.

Ο κ.Χρυσάφης γνωστοποίησε ότι το απόγευμα μετά από σύσκεψη στον Δήμο θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας στον Δήμο Σερρών.

Σημειώνεται ότι προτεραιότητα στους γρήγορους ελέγχους του ΕΟΔΥ δίνεται σε πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τουλάχιστον τρία-τέσσερα 24ωρα πριν ή έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη από τον κορωνοϊό ή έρχονται σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο.

 
Σχολιάστε