Αποκλειστικό: Η στιγμή που τα ΜΑΤ Μηταράκη-Χρυσοχοϊδη χτυπάνε τον Δήμαρχο Ωρωπού

Δεν σταμάτησαν ούτε μπροστά στο δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη. Ένα επιστήμονα ιατρό, άνθρωπο ήπιων τόνων. Με εντολή Χρυσοχοϊδη και Μηταράκη οι πραιτωριανοί έκανα επίδειξη δύναμης και αναλγησίας, προστατεύοντας Σομαλούς και Κογκολέζους εγκληματίες που έχουν κάνει ορμητήριο τις δομές στην περιοχή.

Σήμερα οι κάτοικοι σε απελπισία από την εφιαλτική κατάσταση που βιώνουν πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία στον κόμβο της Μαλακάσας και δέχτηκαν αναίτια βροχή από χημικά και χρήση βίας, ακόμη και σε ηλικιωμένους.

Την ώρα που ο δήμαρχος Ωρωπού προσπαθούσε να κατευνάσει την κατάσταση και μιλούσε με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, εντελώς απρόκλητα δέχτηκε επίθεση από «άνδρες» των ΜΑΤ και βρέθηκε χτυπημένος στο οδόστρωμα. Μάλιστα όπως  μας επιβεβαίωσε και ο ίδιος του εκτόξευσαν χημικά με αποτέλεσμα να χάσει για μια στιγμή τις αισθήσεις του και να αντιμετωπίσει πρόβλημα αναπνοής.

Στο βίντεο ακούγεται η εντολή που δείνει ο επικεφαλής «κάντε χρήση χημικών και συλλήψεις».

Την ίδια ώρα όπως δείχνουν οι εικόνες από τα επεισόδια και καταγγέλουν οι κάτοικοι της Μαλακάσας αλλά και αυτοδιοικητικά στελέχη  η συμπεριφορά των μονάδων καταστολής ήταν προκλητική , τους εξύβριζαν χυδαία και τους έκαναν άσεμνες χειρονομίες, ακόμη και σεξιστικές σε γυναίκες.

Να τους χαίρεστε κύριε Χρυσοχοϊδη, μετά τα αίσχη σας στην Λέσβο και στη Χίο , που φύγατε κακήν κακώς, φαίνεται πως δεν βάλατε μυαλό.

Έντονες αντιδράσεις από αυτοδιοικητικούς για τη χρήση βίας κατά του δημάρχου Ωρωπού

Όπως μας ανέφερε ο κ. Γιασημάκης δέχτηκε αμέσως τηλεφώνημα συμπαράστασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος δήλωσε οργισμένος από την βίαιη συμπεριφορά των αρχών απέναντι στον θεσμικό παράγοντα της περιοχής και τόνισε πως θα γίνει καταγγελία και έντονο διάβημα στους πολιτικούς προισταμένους.

Σύμφωνα με πηγές μας υπάρχει αντίδραση από συναδέλφους δημάρχους του κ. Γιασημάκη, που οι εικόνες να κείτεται χτυπημένος στο οδόστρωμα τους εξόργισαν. Όπως μας είπε δήμαρχος είναι πρόκληση και κατάχρηση εξουσίας να χρησιμοποιείται βία κατά ενός θεσμού. Η επίθεση κατά του συναδέλφου μας είναι επίθεση κατά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση, μας τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΚΕΔΕ καταδικάζει τη βία των ΜΑΤ κατά του Δημάρχου Ωρωπού Γ. Γιασημάκη

 

 
Σχολιάστε