Στην «Eco -Fest 2020» Μπακογιάννης & Χατζηδάκης- Γιορτή για οικολογία και περιβάλλον

Στην έναρξη του τριήμερου «Eco -Fest 2020» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων παραβρέθηκαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 

Το «Eco-Fest 2020» είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην οικολογία, στην πράσινη ανάπτυξη, στις πράσινες πόλεις στην ανακύκλωση και στην ηλεκτροκίνηση.

Ο Κωστής Χατζηδάκης  επεσήμανε ότι «Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε, όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη να βελτιώνουμε με συγκεκριμένες πολιτικές την ποιότητα της ζωής μας».

Αναφερόμενος στην εκδήλωση την χαρακτήριζε γιορτή για την οικολογία και το περιβάλλον. «Αυτή η γιορτή έρχεται να δείξει ακριβώς αυτό που ονειρευόμαστε για το αύριο. Ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις μας. Πιο φιλικές μετακινήσεις, έναν άλλο, καλύτερο, πιο πράσινο τρόπο ζωής. Γι’ αυτό είμαστε εδώ με τον δήμαρχο Αθηναίων, τον Κώστα Μπακογιάννη. Και χαιρόμαστε που βλέπουμε και πολλούς νέους ανθρώπους, γιατί η πολιτική για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, για μια πράσινη ανάπτυξη αφορά πρώτα απ’ όλα τη νέα γενιά. Μπράβο στους διοργανωτές και να ξέρετε πως σε τέτοιες πρωτοβουλίες θα είμαστε όλοι πάντα δίπλα», είπε ο υπουργός.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατά την επίσκεψη του στο χώρο της έκθεσης, ενημερώθηκε για το πρώτο ελληνικό έξυπνο παγκάκι από τα στελέχη της  #energy4smart

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας  Μπακογιάννης που έχει δείξει και ως περιφερειάρχης ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα οικολογίας και  περιβάλλοντος ανέφερε ότι «Σήμερα είναι μία πραγματική γιορτή στην καρδιά της Αθήνας στην Τεχνόπολη. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο και την ευγνωμοσύνη μας στους διοργανωτές της Eco -Fest γιατί σήμερα αποδεικνύουν έμπρακτα πως μια άλλη πόλη είναι εφικτή. Μία πόλη η οποία σέβεται τον κάτοικο, τον επισκέπτη, μία πόλη η οποία αναβαθμίζει τον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας. Αυτό είναι το μέλλον που έρχεται με ορμή και η Αθήνα οφείλει να πρωταγωνιστήσει. Η σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι κλειδί. Ό,τι είναι δημόσιο δεν είναι μόνο δημοτικό. Η Αθήνα ανήκει σε όλους μας, σε όλους όσοι την αγαπάνε. Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε τώρα από τη θεωρία, μαζί με τον κύριο υπουργό, στην πράξη».

Οι κ.κ. Χατζηδάκης και Μπακογιάννης εγκαινίασαν το περίπτερο της «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» στο Eco -Fest.
Σχολιάστε