Το Πράσινο Ταμείο στην ημερίδα διαβούλευσης για τα πλαστικά μιας χρήσης

Το Πράσινο Ταμείο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του κ. Στάθης Σταθόπουλος, στην ημερίδα διαβούλευσης  που διοργάνωσε το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος  και το Κοινωφελές  Ίδρυμα Λασκαρίδη, ,για την προετοιμασία του θεσμικού πλαισίου,προκειμένου να επιτευχθεί η απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης, βάση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα πλαστικά μιας χρήσης (904/2019).

Ο κ. Σταθόπουλος στην  παρέμβαση του επεσήμανε ότι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία η Ελλάδα να πρωτοστατήσει,ως καταναλωτές να στραφούμε σε εναλλακτικά προϊόντα και οι ελληνικές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν νέα προϊόντα υψηλής ζήτησης για τις προσεχείς δεκαετίες. Παράλληλα  παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις για τους Πολίτες»,που θα παραμείνει ανοιχτό ως τις 14 Φεβρουαρίου 2020.

Χατζηδάκης : «Θα προωθήσουμε την κυκλική οικονομία μέσα από καινοτόμα προϊόντα, που σέβονται το περιβάλλον»

Στην ημερίδα συμμετείχε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης , μεταφέροντας τις θέσεις της πολιτικής ηγεσίας ,

«Απόφασή μας είναι να προωθήσουμε την κυκλική οικονομία μέσα από καινοτόμα προϊόντα, που σέβονται το περιβάλλον» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και τόνισε ότι από τη θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος  θα συμμετάσχει στη διαμόρφωση ενός ευρωπαϊκού συνασπισμού, προκειμένου να επιτευχθούν οι αλλαγές υπέρ του περιβάλλοντος με έναν μεθοδικό και συντονισμένο τρόπο. «Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για το θέμα, να ενημερωθούν όπως πρέπει, να γνωρίσουν εντέλει πώς να χρησιμοποιούν το πλαστικό και πού να το πετούν» κατέληξε ο υπουργός.
Σχολιάστε