Κηφισιά: Ο πρέσβης της Ουκρανίας εγκαινίασε την εικαστική απεικόνιση Petrykivka

Ο πρέσβης της Ουκρανίας Σεργίι Σουτένκο, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, επισκέφτηκε τον Δήμο Κηφισιας στο φιλόξενο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς για να εγκαινιάσει την εικαστική απεικόνιση της Petrykivka» που σημαίνει λαϊκή ζωγραφική σε τοίχους της ζωγράφου Natalia Stativa-Zharko.

«Petrykivka» είναι η λαϊκή ζωγραφική σε τοίχους που πρωτοεμφανίζεται στο ομώνυμο χωριό της Ουκρανίας περίπου το 1860. Ενώ αρχικά είναι τοιχογραφίες αργότερα τη συνανταμε και σε επιβερνικωμένα χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα. Aπό το 2012 η τεχνική αναγνωρίζεται κ προστατεύεται από την UNESCO.
Η Natalia Stativa-Zharko, διάσημη ζωγράφος της τεχνικής Πετρικίβκα, τις τελευταιες μέρες ομορφαίνει το 7o Δημοτικο σχολείο μας σε μια συνεργασία με του Δήμου Κηφισιας κ της Ουκρανικής πρεσβείας!

 

Ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυλήτης  ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου τον πρέσβη για την τιμή που έκανε , να παρευρεθεί στην εκδήλωση και συνεγχάρει τον Διευθυντή  κ.Λάμπρου και το Σύλλογο Γονέων του σχολείου για την φιλοξενία και την άρτια οργάνωση. Ακολούθησε μια όμορφη γιορτή με χριστουγεννιάτικο χρώμα.

 
Σχολιάστε