Μήνυση Κ. Ζέρβα για το πλιάτσικο στους μπλε κάδους, της Θεσσαλονίκης

Μήνυση κατά αγνώστων για τις κλοπές των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους  της πόλης , υπέβαλε σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αποτελεί «γάγγραινα» για την Θεσσαλονίκη και τον δήμο, μιας και  οι επιτήδειοι πέρα από τις καθημερινές κλοπές των ανακυκλώσιμων υλικών προκαλούν καταστροφές και βλάβες στους κάδους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται πολλαπλά ο δήμος για την αποκατάσταση των ζημιών , πέρα από τα διαφυγόντα έσοδα από τα ανακυκλώσιμα υλικά..

“Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Καθημερινά κλέβουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους, ενώ στη συνέχεια οι επιτήδειοι πετούν δεξιά κι αριστερά όσα αντικείμενα δεν τους χρειάζονται. Πέρα από την κλοπή υπάρχει και το ζήτημα της ευταξίας στην πόλη”  ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση, Νίκος Ζεϊμπέκης.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής  του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά το χαρτοφυλάκιο της Καθαριότητας-Ανακύκλωσης ,  είναι να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με την πάταξη της “ πειρατείας”, αλλά και την αύξηση των μπλε κάδων σε όλους τους δρόμους, ένα σχέδιο που είναι έτοιμο να μπει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, θα γίνει αναδιοργάνωση τόσο των μπλε όσο και των πράσινων κάδων ώστε όλοι οι δημότες να μπορούν εύκολα να κάνουν ανακύκλωση.

 
Σχολιάστε