OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δυναμική και στοχευμένη η παρουσία του δήμου Πρέβεζας, στη σύνοδο Περιφερειών και Πόλεων στις Βρυξέλλες

Δυναμική, ουσιαστική και στοχευμένη η παρουσία του Δήμου Πρέβεζας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Δήμων στις Βρυξέλλες. Αν και νέα η δημοτική αρχή έδειξε ότι ξέρει πως πρέπει να κινηθεί, να δείξει εξωστρέφεια και να αναζητήσει στρατηγικές συμμαχίες , που θα φέρουν ανατροπή στο υπάρχον σκηνικό της πόλης.

Μαζί με τον δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, που είχε συνεχείς συναντήσεις με σημαντικούς παράγοντες , όπως ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ,  έχει “εγκατασταθεί” στους χώρους της ευρωπαϊκής συνάντησης ,  ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας  του δημάρχου , κ. Δημήτρης Γερογιάννης ο οποίος  έχει αναλάβει το κομβικό  κομμάτι της αναζήτησης , οργάνωσης και προώθησης των ενεργειών με στόχο την ένταξη στον προγραμματισμό του δήμου, σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο κ. Γερογιάννης παρακολουθεί από κοντά όλες τις εργασίες της  ευρωπαϊκής συνάντησης, τις σημαντικές ημερίδες και τις συνεδρίες εργασίας  και έχει συναντηθεί με πρόσωπα κλειδιά στο οργανόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημαντική ήταν η συνάντηση εργασίας  με την Carolien Peeters, Head of Sector, European Commission – DG Communication μετά την ενδιαφέρουσα παρουσίασή της, σε ειδική θεματική ημερίδα.
Όπως μας δήλωσε ο κ. Γερογιάννης μιλήσαμε και συμφωνήσαμε ως προς τη δυναμική που μπορούν να αποδώσουν οι τουριστικοί Δήμοι (με ιδιαίτερα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία) στην Corporate Ευρωπαϊκή Επικοινωνία σε μία win – win σχέση με την ταυτόχρονη προβολή τους μέσα από τις ψηφιακές εφαρμογές μιας έξυπνης πόλης και τις ψηφιακές επικοινωνιακές πλατφόρμες της ευρωπαϊκής Ενώσεως.


Όπως μας εξηγεί , ο Δήμος Πρέβεζας, με  εντολή του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου  ξεκινά άμεσα την αρχική συνεργασία με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ε.Ε. ως Head ενός αρχικού πιλοτικού μοντέλου Δήμων σε φτωχές Περιφέρειες της Ευρώπης – όπως ο Δήμος Πρέβεζας στην Περιφέρεια Ηπείρου – της corporate επικοινωνίας της Ευρώπης διαμέσου της τουριστικής δυναμικής των εν λόγω Δήμων. Η συνέχεια το Νοέμβριο στην έδρα της DG Communication στις Βρυξέλλες , σημειώνει ο σύμβουλος του δημάρχου.

Μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου  στον DIRECTOR-GENERAL της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Marc Lemaître Departments Regional and Urban Policy μετά την ολοκλήρωση της επίσημης τελετής #REGIOSTARS 2019 και ανήμερα των γενεθλίων του, με τον οποίο μιλήσαμε για την αρχαία Νικόπολη και το Ζάλογγο, της μοναδικής ομορφιάς παραλίας από το Μονολίθι, το Κανάλι έως το Βράχο και για το Δήμο Πρέβεζας γενικά, ο οποίος κάνει από φέτος το δυναμικό άνοιγμα εξωστρέφειας και συνεργασιών στην Ευρώπη για την αξιοποίηση κάθε αναπτυξιακού εργαλείου, καλών πρακτικών και προγραμμάτων.

Συναντήσεις επίσης με ιδιαίτερο ειδικό βάρος , με στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν σημαντικό και κομβικό ρόλο στο οργανόγραμμα ήταν και με τον κ. Markku Markkula ο οποίος είναι ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών  στον οποίο εξέφρασε την απόφαση του Δημάρχου να αποτελέσει στο μέλλον ο Δήμος Πρέβεζας ενεργό μέλος της DG REGIO, της Διεύθυνσης Περιφερειών και Δήμων. αλλά και με την κα Veronika Manfredi Director Quality of Life (Air & Water, Marine Environment, Industrial Emissions & Safety) DG Environment της European Commission στην οποία και εξέφρασε τις περιβαντολλογικές προτεραιότητες ως προς τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές που επιθυμεί η νέα Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice