OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Βισαλτία: Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή – Μασλαρινός: “Κείνος που στ΄ αληθινά αγαπά το Λαό… γίνεται υπηρέτης του»

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 , η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Αθανάσιου Μασλαρινού και όλων των συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βισαλτίας, μπροστά στο δημαρχιακό κατάστημα στην Νιγρίτα.
Οι εκλεγμένοι, Δήμαρχος και Σύμβουλοι, ορκίστηκαν ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, Κωνσταντίνος Μπούμπας, η υποψήφια βουλευτής Ανδρομάχη Χιώτη, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, εκπρόσωπος του 10 ου Συντάγματος, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών και πλήθος κόσμου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε στους αιρετούς της νέας δημοτικής αρχής, υγεία και δύναμη στο έργο τους. Ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Βισαλτίας Αθανάσιου Μασλαρινού.

 

Στεκόμαστε σήμερα, εγώ και οι συνεργάτες μου στο δημοτικό συμβούλιο, εδώ, μπροστά σας, με χαρά, συγκίνηση, αλλά και βαθύ αίσθημα ευθύνης. Ευθύνη που μπορεί να νοιώθει ο κάθε άνθρωπος, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία ενός δήμου για το πως θα υπηρετήσει καλύτερα τον τόπο και τους ανθρώπους του, διότι, κατά την άποψή μου, ο πρώτος πολίτης είναι και ο πρώτος υπηρέτης.
Είναι αυτός που οφείλει να υπηρετεί καλύτερα τον τόπο του, τον λαό του, τους συμπολίτες του.

Πριν, περίπου έναν χρόνο, ξεκίνησε ένα από τα πιο όμορφα μα συνάμα δύσκολα ταξίδια της ζωής μου. Μέσα σε αυτόν τον αγώνα είχα την τιμή να έρθω ακόμη πιο κοντά στους πολίτες του Δήμου Βισαλτίας, να γνωριστούμε καλύτερα, να ενημερωθώ ακόμη περισσότερο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις ελλείψεις και τις παραλείψεις, καθώς και να αφουγκραστώ τις δυσκολίες που συναντούν στην καθημερινότητά τους.
Σήμερα, συγκινημένος για την τιμή που μου έκανε ο λαός της Βισαλτίας να μας εκλέξει ως αρχή του Δήμου, αναλαμβάνω την ευθύνη της διοίκησης του τόπου μας, έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών, των προκλήσεων και της ευθύνης αυτής της θέσης. Η Βισαλτία μας, ο τόπος που αγαπάμε, βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, σε ένα κομβικό σημείο. Η συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας, αλλά και των επισκεπτών, τα τελευταία χρόνια μετέτρεψε την περιοχή μας σε ουραγό.
Η νέα δημοτική αρχή, η οποία καλείται να λειτουργήσει σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον, λόγω του νέου θεσμικού πλαισίου, πρέπει και θα το κάνει, να δράσει άμεσα και αποφασιστικά, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια χρόνου.
Ως νεοεκλεγείς δήμαρχος Βισαλτίας όραμα μου είναι να ευημερούν όλοι οι συμπολίτες μου και να έχουμε έναν δήμο που θα ζηλεύουν όλοι.

Κάποιες αποφάσεις μας ίσως να προκαλέσουν αντιδράσεις. Είμαστε όμως αποφασισμένοι, αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος, να συγκρουστούμε με συμφέροντα, με προσωπικές κι εγωιστικές φιλοδοξίες και με νοοτροπίες του παρελθόντος, προκειμένου να προασπίσουμε το κοινό καλό για το όφελος των πολλών και όχι των
ολίγων.
Αυτά δεν είναι λόγια εντυπωσιασμού, αλλά ριζωμένες πεποιθήσεις χρόνων στις οποίες δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω.
Με αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες αρχές μας την αξιοκρατία, την διαφάνεια, την δικαιοσύνη, την χρηστή
διοίκηση θα αλλάξουμε τα «κακώς κείμενα» και φιλοδοξούμε, με την βοήθεια του Θεού, τις ευλογίες της εκκλησίας μας και όλους εσάς δίπλα μας, να μετατρέψουμε την Βισαλτία στο στολίδι του Σερραϊκού κάμπου! Ο τόπος μας, πρέπει να γίνει και πάλι πρωταθλητής σε όλους τους τομείς, να γίνει καινοτόμος, ένας πόλος έλξης επισκεπτών αλλά και ευμάρειας των κατοίκων του.

Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς.
Είναι πλέον ομόφωνο πανβισαλτιακό αίτημα, από σήμερα, από αυτή την στιγμή και επίσημα, να γυρίσουμε σελίδα,
διότι μόνο ενωμένοι μπορούμε σε αυτόν τον τόπο να κάνουμε μεγάλα βήματα μπροστά. Ερχόμαστε για να ενώσουμε όλη την Βισαλτία και τους ανθρώπους της.
Να δώσουμε ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα χωριά του Δήμου μας. Να κάνουμε όλα όσα απαιτούν οι πολίτες αυτού του τόπου. Και με αυτό το ενωτικό πνεύμα θα πορευτούμε στον Δήμο μας, με συνεργασίες, συναινέσεις, και συναποφάσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα.
Έτσι, κρατώντας και συνεχίζοντας το θετικό έργο των προηγούμενων διοικήσεων, και με αποφασιστικότητα για
τις μεγάλες τομές που πρέπει να γίνουν στον τόπο μας, απευθύνω κάλεσμα ενότητας και συστράτευσης προς
όλες τις δημοτικές παρατάξεις, προς όλους τους πολίτες για μια νέα αρχή όπου τα ατομικά συμφέροντα θα υποτάσσονται μπροστά στα συμφέροντα των συμπολιτών μας.
Στα θέματα της διαχείρισης των οικονομικών δεν είμαι διατεθειμένος να επιτρέψω σε κανέναν, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται, να στιγματίσει τη θητεία μας με την παραμικρή σκιά. Ζητώ από όλους προσήλωση στους στόχους, που θέσαμε για να πραγματοποιήσουμε μία δυναμική αυτοδιοικητική πορεία. Μία πορεία, στην οποία θα παραμείνουμε συνεπείς, σε όσα αναφερθήκαμε στην παρουσίαση του σχεδιασμού μας.
Με την συμμετοχή και την συμπαράσταση όλων, είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε τον Δήμο μας σε ένα ζωντανό, σύγχρονο και αποτελεσματικό οργανισμό.
Έναν Δήμο πρότυπο, όπου η πόρτα του θα είναι ανοιχτή σε όλους και θα αγκαλιάζει τους δημότες του με συνεχή
διάλογο μαζί τους, διότι ένα από τα σημαντικότερα σημεία στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι να μην κλειστείς στο
γραφείο σου, αλλά να έχεις ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά σου στην κοινωνία.
Πολίτες της Βισαλτίας,
Είναι γεγονός ότι μετά την εκλογή μας δέχομαι αμέτρητα μηνύματα συμπαράταξης και συμπαράστασης.
Έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα ευφορίας και υψηλών προσδοκιών. Σας υποσχόμαστε, για άλλη μία φορά, πως θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες αυτές. Μας εκλέξατε για να γυρίσουμε σελίδα, για να παράξουμε έργο, για να κάνουμε το αύριο καλύτερο και πιστέψτε με…ΟΡΘΩΣ ΠΡΑΞΑΤΕ.
Τώρα, είναι η ώρα που τα έργα και οι πράξεις θα λάβουν σάρκα και οστά. Τα λόγια κούρασαν και οι πομπώδεις δεσμεύσεις έμειναν ένα θολό όνειρο. Γνωρίζω πως ο αγώνας που θα δώσουμε δεν είναι εύκολος. Ξέρω ότι υπάρχει πολύ ανηφόρα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ!
Έμαθα από τους γονείς και τους δασκάλους μου να αγαπώ την πατρίδα μου και να ζω με την συνείδηση της ευθύνης και αυτοί ήταν και οι πραγματικοί λόγοι που αποφάσισα να υπηρετήσω τον τόπο μας και τους ανθρώπους του ως Δήμαρχος Βισαλτίας.
Αγαπητοί μου,
Επιτρέψτε μου να κλείσω τον χαιρετισμό αυτό με μια φράση του Μενέλαου Λουντέμη από την «Αγέλαστη Άνοιξη»: «Κείνος που στ΄ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του».
Σας ευχαριστώ πολύ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας και την αποψινή σας παρουσία!
Υγεία, καλή επιτυχία και πολύ δύναμη σε όλους μας!

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος Ζαχάρως στην ΕΤΑΔ, για Λίμνη Καϊάφα και παραλιακό μέτωπο

otavoice

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice