OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Πολιτικό βαρίδι και μαύρη γάτα η Κουμουνδούρου στους αυτοδιοικητικούς που αρνούνται τη στήριξη της

Ποιος θα το περίμενε το κυβερνών κόμμα να δίνει κομματικά χρίσματα σε αυτοδιοικητικούς και μάλιστα προβεβλημένα στελέχη του με θεσμικές ιδιότητες και αυτά επιδεικτικά να τα αρνούνται. Δεν έχει προηγούμενο κυβερνών κόμμα να εκφράζει δημοσίως τη στήριξή του σε δεκάδες υποψηφίους δημάρχους στην Ελλάδα και εκείνοι να την αρνούνται δημόσια σαν να είναι “μαύρη γάτα”. 

Το ζούμε και αυτό. Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε εκ νέου η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα πρόσωπα που στηρίζει στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης με στελέχη όπως οι αντιπεριφερειάρχες Αττικής της Ρένας Δούρου Γ. Καραμέρος και Π.Φιλίππου να εκδίδουν δηλώσεις αποκήρυξης του κομματικού χρίσματος. Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι ήταν επιθυμητό και οι οι υποψήφιοι δήμαρχοι το επεδίωκαν, τώρα βλέπουμε η Κουμουνδούρου να θεωρείτε από τους αυτοδιοικητικούς πολιτικό βαρίδι και να της γυρνάνε την πλάτη.Ακόμη και ονόματα με σημαντικές θεσμικές ιδιότητες που εκλέχθηκαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ το 2014.

Πολιτικοί αναλυτές εκλαμβάνουν ως άκρως σοβαρή αυτή την κίνηση , η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν εκλογική κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος.Αυτό το έχουν αντιληφθεί οι αυτοδιοικητικοί μέσα στην κοινωνία από την καθημερινή επαφή και αποφεύγουν σαν ο διάολος το λιβάνι το άγγιγμα του Μαξίμου. Οι αντιδράσεις έχουν δημιουργήσει κλίμα απογοήτευσης και ανησυχίας στο πρωθυπουργικό περιβάλλον που παρόλο την επικοινωνιακή προσπάθεια αντιστροφής με παροχολογία δείχνει η κοινωνία να μην επηρεάζεται και να επιθυμεί την τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης θεωρείτε ως αστοχία ολκής η κίνηση του γραμματέα Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος με την πρωτοβουλία να ανασύρει τις στηρίξεις  σε αυτό το χρονικό σημείο δημιούργησε το αντίθετο αποτέλεσμα ,φέρνοντας τον Αλέξη Τσίπρα σε δύσκολη θέση.

Οι εκτιμήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι δυσοίωνες και στις περιφέρειες Γαλιατσάτος και Κατσιφάρας δίνουν την μάχη της επικράτησης με σοβαρές πιθανότητες ειδικά ο νυν περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων μιας και οι Τζιτζικώστας-Καχριμάνης Κασαπίδης -Αγοραστός θεωρούνται επανεκλέξιμοι από τον πρώτο γύρο ,ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες  όπως η Αττική οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τύχη.Ακόμη και στην περιφέρεια Πελοποννήσου φαβορί θεωρείτε ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με τον κομματικό του Μαξίμου Γιώργο Δέδε να μην συγκεντρώνει σημαντικές δυνάμεις και πιθανά να μένει εκτός δευτέρου γύρο. ‘Ίδια είναι η εικόνα στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης με τους μεγάλους δήμους να θεωρούνται άπιαστο όνειρο για τις επιλογές της Κουμουνδούρου με τα “βαριά” χαρτιά Ηλιόπουλο σε Αθήνα, Νοτοπούλου σε Θεσσαλονίκη και Μπελαβίλα σε Πειραιά να έχουν καταποντιστεί αδυνατώντας να εισέλθουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών μιας και καταγράφουν χαμηλά ποσοστά.

Φαίνεται ότι η προσπάθεια ανάκαμψης μέσα από συνεχή επικοινωνιακά τρικ δεν αποδίδει και θα καταγραφεί μια ήττα που θα επιφέρει σημαντικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό την επόμενη μέρα.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice