Τζιτζικώστας: «Να αποφασίσει ο λαός για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών»

Το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τα κόμματα και τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη Συμφωνία.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Αλληλεγγύη» για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας είναι το εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή πρώτη συνεδρίασή του, ημέρα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, μετά την κύρωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών” από τη Βουλή των Σκοπίων, με απόφασή του εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια “Συμφωνία των Πρεσπών”.

Καλεί τα πολιτικά κόμματα και κάθε Βουλευτή ξεχωριστά να καταψηφίσει τη “συμφωνία” αυτή, οπότε κι αν έρθει στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση.

Το λόγο για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα θα πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός.

Η ιστορικότητα, η ελληνικότητα και η μοναδικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη σήμερα και στο μέλλον».

Όπως είπε στην τοποθέτηση του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα έχουμε ένα νέο δεδομένο, καθώς «η συμφωνία αυτή κυρώθηκε από τη Βουλή των Σκοπίων και έρχεται για ψήφιση – πληροφορούμαι – την επόμενη εβδομάδα από την Ελληνική Βουλή” τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Υπενθύμισε ότι είχε εκδοθεί ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης στο οποίο είχε αναλυθεί η θέση της Περιφέρειας για τη γλώσσα, την εθνότητα και το όνομα του γειτονικού κράτους. Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση της Αλληλεγγύης λέγοντας «είμαστε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, τη θεωρούμε εθνικά επιζήμια και επικίνδυνη, μια συμφωνία που αν κυρωθεί και από την Ελλάδα θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της χώρας μας».

Ο κ. Τζιτζικώστας διεμήνυσε ακόμη πως η έκδοση του ψηφίσματος σήμερα είναι μόνο η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών που θα ληφθούν τις επόμενες μέρες.

 
Σχολιάστε