OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ουκρανία πρέπει να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε σήμερα στο Κίεβο ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε κάποια χρονική στιγμή, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει σύντομος δρόμος για την ουκρανική ένταξη.
Ανακοινώνοντας την επαναλειτουργία της γερμανικής πρεσβείας στην γερμανική πρωτεύουσα στο πλευρό του ουκρανού ομολόγου της Ντμίτρο Κουλέμπα, η Αναλένα Μπέρμποκ τόνισε ότι η Γερμανία θα εκμηδενίσει τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας και ότι «αυτό θα ισχύει για πάντα».

Η Μπέρμποκ στην Μπούτσα: “Έχουμε ευθύνη απέναντι στα θύματα… οι δράστες να λογοδοτήσουν”

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στα θύματα, όχι μόνο τιμώντας εδώ τη μνήμη τους, αλλά με το να οδηγήσουμε τους δράστες να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Αυτό θα πράξουμε ως διεθνής κοινότητα. Αυτή είναι η υπόσχεση που δίνουμε σήμερα από την Μπούτσα». Λόγια της Γερμανίδας υπ. Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ από την πόλη-σύμβολο της αγριότητας αυτού του επιθετικού πολέμου, όπου έχουν διαπραχθεί, όπως όλα δείχνουν, ασύλληπτες θηριωδίες από τον ρωσικό στρατό.

Συνοδευόμενη από τη Γενική Εισαγγελέα της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα, η οποία την ενημέρωσε για τα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που ήδη εξετάζουν οι αρχές, άναψε ένα κερί σε εκκλησία της πόλης στη μνήμη των θυμάτων. Πρόκειται για έναν τόπο, όπου «έγιναν πραγματικότητα» τα «χειρότερα εγκλήματα που μπορεί κανείς να φανταστεί», ανέφερε η Γερμανίδα υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που θέλουν πλέον οι άνθρωποι στην Μπούτσα είναι να δείξουν στον κόσμο τα εγκλήματα που συντελέστηκαν εδώ. «Δεν μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο, αλλά μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice

ΗΠΑ: Η Γερουσία αναγκάζει το TikTok να κόψει τους δεσμούς του με την Κίνα

otavoice

24 Απριλίου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων (video)

otavoice

Ρωσία: Πυρκαγκά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις μετά από ουκρανική επίθεση με drones

otavoice

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τη ΓΓ του ΚΚ Καναδά Liz Rowley

otavoice