Φιέστα ντροπής των Αζέρων στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή Ποντίων

Δεν υπάρχει πιο ατιμωτική πράξη, από το να προδίδεις τους ομόθρησκους και ομοιοπαθείς φίλους σου, για να αποκτήσεις την εύνοια του κοινού εχθρού, μόνο και μόνο επειδή είναι οικονομικά ισχυρός.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ (ΠΟΣΕΠ) στη Θεσσαλονίκη.

Γιατί, ατιμωτική πράξη είναι να στήνεις χορούς και πανηγύρια και να τα βαφτίζεις εκδηλώσεις ελληνοαζερικής φιλίας, με τους μουσουλμάνους Αζέρους, σφαγείς του Χριστιανικού πληθυσμού των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Την ίδια ώρα μάλιστα που ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν δηλώνει εχθρός των Ελλήνων, από τη στιγμή που εξαγγέλλει πως είναι πιστός σύμμαχος της Τουρκίας και τάσσεται στο πλευρό της, σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση αποφασίσει να διαπράξει κατά της Ελλάδας και οποιουδήποτε άλλου θεωρεί εχθρό του ο πρόεδρος Ερντογάν και η στρατιωτική ηγεσία της γείτονος χώρας.

Μάλιστα οι φιέστες της ντροπής, θα γίνουν στον ίδιο δήμο της βόρειας Ελλάδας που εμφανίστηκαν προ καιρού οι προπαγανδιστικές διαφημίσεις του λόμπι των Αζέρων στις στάσεις των αστικών λεωφορείων της πόλης των Αμπελοκήπων, με την οποία έδειχναν ολόκληρο το Ναγκόρνο Καραμπάχ ως Αζερικό και ως τουριστικό προορισμό για τους Έλληνες. Φαίνεται πως οι Αμπελόκηποι, είναι περιοχή που δρα ανεξέλεγκτα η ομάδα QALA.

Όπως φαίνεται στο δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια του το Αζερικό λόμπι QALA, το οποίο χρηματοδοτείται με τα αιματοβαμμένα πετροδόλαρα του Αζερμπαϊτζάν και η συγκεκριμένη ομάδα κάνει πάρτι. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί οι Αζέροι επέλεξαν να κλείσουν το Καραπάντσιο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων για να κάνουν τη συγκεκριμένη φιέστα.

Ποιά φιλία χτίζουν μεταξύ Ελλάδος και Αζερμπαϊτζάν οι δύο πλευρές; Μήπως ευελπιστούν οι υπεύθυνοι του συλλόγου της ΠΟΣΕΠ, ότι οι Αζέροι σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής σύρραξης θα κρατήσουν ουδέτερη στάση; Μα κυνικά δήλωσε ο Αζέρος πρόεδρος Αλίεφ στον Έλληνα πρέσβη στο Μπακού Πιπερίγκο, όταν τον εξευτέλιζε δημόσια, ότι Αζέροι και Τούρκοι είναι δύο λαοί, ένα Έθνος και θα όποτε τους ζητηθεί θα είναι στο πλευρό τους ψυχή τε και σώματι, ακόμα και κατά της Ελλάδος.

Να την χαίρονται τέτοια φιλία. Κρίμα όμως, γιατί είναι Πόντιοι που έχουν ζήσει στο πετσί τους τη μανία της εξόντωσης των Χριστιανικών πληθυσμών στην ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας και της Υπερκαυκασίας με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.

Δήμαρχος Αμπελοκήπων:  «Καμία ευλογία δεν έδωσε ούτε πρόκειται να δώσει ο Δήμος σε οποιαδήποτε Αζερική ομάδα»

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Κρικόρ Τζακιτζιάν, επικοινώησε μαζί του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης  Λάζαρος Κυρίζογου και τον διαβεβαίωσε, ότι ο χώρος παραχωρήθηκε στην ΠΟΣΕΠ, η οποία ποτέ δεν είπε ότι θα συνδιοργανώσει φιέστα με τον Αζερικό σύλλογο QALA, ο οποίος προωθεί την Αζερική προπαγάνδα στη βόρεια Ελλάδα.

Σε επιστολή του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε θα έδινε αίθουσα σε Αζέρους, μιας και δεν του το επιτρέπει η συνείδηση του και δείχνει ότι η ευθύνη είναι εξ ολοκλήρου της ΠΟΣΕΠ. Μεταξύ άλλων ο κ. Λάζαρος Κυρίζογλου αναφέρει:

 «Καμία ευλογία δεν έδωσε ούτε πρόκειται να δώσει ο Δήμος σε οποιαδήποτε Αζερική ομάδα. Μας ζητήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελλήνων Παλιννοστούντων από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. παραχώρηση της αίθουσας και σ’ αυτήν την παραχωρήσαμε. Δεν έχουμε καμία ευθύνη ούτε για το πρόγραμμα ούτε για το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Κατάγομαι από Ποντιακή οικογένεια με γενοκτονιμένους από τους Τούρκους προγόνους μου και δεν σας επιτρέπω να αμφισβητείτε ούτε τις ευαισθησίες ούτε τον πατριωτισμό μου.»

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Πηγή politispress.gr




Σχολιάστε