Πάνω από1.200 πτώματα βρέθηκαν στην περιοχή του Κιέβου- Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, Iryna Venediktova, ανακοίνωσε αυτή την Κυριακή ότι περισσότερα από 1.200 πτώματα ανακαλύφθηκαν από τις αρχές στην περιοχή του Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

» Μέχρι σήμερα, έχουμε 1.222 νεκρούς μόνο για την περιοχή του Κιέβου «, είπε η Iryna Venediktova, η οποία μίλησε στα αγγλικά σε αυτή τη συνέντευξη όπου ανέφερε επίσης 5.600 έρευνες που ξεκίνησαν για φερόμενα εγκλήματα πολέμου από την αρχή της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Δεν διευκρίνισε την Κυριακή εάν τα πτώματα που ανακαλύφθηκαν ήταν αποκλειστικά αμάχων. Πριν από μια εβδομάδα, η Iryna Venediktova ανέφερε 410 νεκρούς πολίτες που βρέθηκαν στα απελευθερωμένα εδάφη της περιοχής του Κιέβου.

Επίσης το πρωί της Κυριακής, βομβιστικές επιθέσεις στο Χάρκοβο και τα προάστια του σκότωσαν τουλάχιστον δύο ανθρώπους, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Όλεγκ Σινεγκούμποφ στο Facebook. «Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να διεξάγει πόλεμο εναντίον αμάχων, ελλείψει νικών στο μέτωπο», καταγγέλλει, διευκρινίζοντας ότι τις τελευταίες 24 ώρες το Χάρκοβο και τα προάστια του είχαν βομβαρδιστεί 66 φορές.

Το αεροδρόμιο Dnipro έχει «καταστραφεί πλήρως»

Ένας νέος ρωσικός βομβαρδισμός στόχευσε το αεροδρόμιο Dnipro στο κεντροανατολικό τμήμα της χώρας. «Καταστράφηκε ολοσχερώς», ανακοινώνει ο περιφερειάρχης της περιοχής. «Νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Ντνίπρο. Δεν μένει τίποτα. Το ίδιο το αεροδρόμιο και οι κοντινές υποδομές καταστράφηκαν. Και οι πύραυλοι συνεχίζουν να πετούν», γράφει στο Telegram Valentin Reznitchenko, ο περιφερειάρχης. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία προσδιορισμού του αριθμού των θυμάτων.


Καθώς η Ουκρανία εισέρχεται στην 46η ημέρα των μαχών, οι θηριωδίες της Ρωσίας κατά αμάχων στις πόλεις Μπούχα και Κραματόρσκ «έχουν αμαυρώσει οριστικά» τη φήμη του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον.
Σχολιάστε