Νέο φιάσκο με το κυβερνητικό πουρμπουάρ βενζίνης- Δεν άνοιξε η πλατφόρμα του gov.gr

Το πουρμπουάρ βενζίνης δεν θα φτάσει στις τσέπες των καταναλωτών για το Πάσχα, όπως είχε ανακοινωθεί. Άλλαξε η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων για την επιδότηση καυσίμων γιατί  η ειδική πλατφόρμα του gov.gr επρόκειτο αρχικά να «ανοίξει» για να υποδεχτεί τις αιτήσεις των δικαιούχων την περασμένη Παρασκευή, όμως λόγω τεχνικών ζητημάτων τέθηκε ως επόμενος στόχος η Πέμπτη 21 Απριλίου. Ούτε αυτό όμως κατέστη δυνατό και έτσι μοιραία η επιδότηση για τα καύσιμα θα δοθεί μετά το Πάσχα.

Βέβαια μιλάμε για μια επιδότηση κοροϊδία στα εκατομμύρια πολιτών που καθημερινά το κράτος κάνει κανονική αφαίμαξη με την ληστρική φορολογία στα καύσιμα. 13 ευρώ φιλοδώρημα, δεν φτάνουν ούτε για μια απόσταση μιας ώρας, πόσο μάλιστα να απαλύνουν τα νοικοκυριά από ένα κόστος που μηνιαίως ξεπερνά τα 300 ευρώ. Επίδομα βενζίνης εμπαιγμός, όσο κοστίζει ένα απλό πασχαλινό αυγό ή ένα τσουρέκι.

Ως νέα «ημερομηνία – στόχος» για το άνοιγμα της πλατφόρμας –και με την προϋπόθεση να ξεπεραστούν οριστικά τα τεχνικά ζητήματα που εμποδίζουν έως σήμερα την έναρξη της διαδικασίας- τέθηκε η ερχόμενη Τρίτη 26 του μήνα. Με την υποβολή της αίτησης η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνεται άμεσα.

Τα 3 βήματα για την επιταγή καυσίμου

Ποια είναι όμως η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι με το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας στο gov.gr;

Βήμα 1ο: Ο ενδιαφερόμενος μπαίνει με τους κωδικούς του στο Taxisnet στην πλατφόρμα gov.gr και χωρίς να έχει την υποχρέωση να υποβάλει δικαιολογητικά ή αποδείξεις, δηλώνει το όχημα για το οποίο αιτείται επιδότηση, τον αριθμό του κινητού του, τη διεύθυνση e-mail του και το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού κατά το πρότυπο που είχε εφαρμοστεί στη χορήγηση του freedom pass.

Βήμα 2ο: Διενεργείται η διασταύρωση των στοιχείων και οι αιτούντες λαμβάνουν SMS και e-mail για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Βήμα 3ο: Η άυλη κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού (smartphone) και χρησιμοποιείται για ηλεκτρονικές συναλλαγές και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS. Δεδομένου ότι είναι προπληρωμένη και όχι πιστωτική, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρατήρια με το σήμα της MasterCard

Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός του τριμήνου από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο και η χρήση της μπορεί να γίνει και εφάπαξ, δηλαδή για ένα μόνο γέμισμα, εάν το επιθυμεί ο χρήστης.
Σχολιάστε