OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Νεκροί τρεις ορειβάτες στο Χελμό

Δραματικές είναι δυστυχώς οι εξελίξεις, που αφορούν στην αγωνιώδη αναζήτηση των τριών αγνοουμένων ορειβατών στον Χελμό, στα Καλάβρυτα. Χωρίς τις αισθήσεις του, εντοπίστηκε και ο τρίτος αγνούμενος ορειβάτης.

Ήταν έμπειροι αναρριχητές και οι τρεις. Τα ίχνη τους είχαν χαθεί από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας,  Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022.

 Ποιοι ήταν οι τρεις αναρριχητές
Οι τρεις άνδρες, ήταν ηλικίας από 49 έως 55 ετών, κάτοικοι Πάτρας. Πρόκειται για τους Γιάννη Τορέλλι, Αθανάσιο Σωτηρόπουλο, Παναγιώτη Τέκο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του korinthostv.gr, ο Παναγιώτης Τέκος ήταν ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία. Ο Γιάννης Τορέλλι ήταν γνωστός στο ορειβατικό κίνημα της Πάτρας, ενώ και ο Θανάσης Σωτηρόπουλος ήταν μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου, η Πυροσβεστική, ενημέρωσε με Tweeτ πως οι δύο εκ των τριών ορειβατών που αγνοούνται από χθες στα Καλάβρυτα είχαν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας εξέδωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κάνοντας λόγω για χιονοστιβάδα η οποία «πιθανότατα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή».

 

Σχετικά Άρθρα

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice

ΗΠΑ: Η Γερουσία αναγκάζει το TikTok να κόψει τους δεσμούς του με την Κίνα

otavoice

24 Απριλίου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων (video)

otavoice

Ρωσία: Πυρκαγκά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις μετά από ουκρανική επίθεση με drones

otavoice

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τη ΓΓ του ΚΚ Καναδά Liz Rowley

otavoice