OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Παραιτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός

Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός. Είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό όπου του ζητήθηκαν εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τις επόμενες ώρες θα οριστεί ο αντικαταστάτης του.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Ακολουθεί το επίμαχο βίντεο με τις δηλώσεις του τότε υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα, που αποκαλύπτει και ομολογεί πως ο κομματισμός μετατρέπει μια εθνική τραγωδία σε πεδίο επικοινωνιακή πολιτικής. Μοιράσαμε λεφτά και γυρίσαμε πολιτικά το παιχνίδι, είπε μεταξύ άλλων. Πικρή αλήθεια, που ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του κ. Λιβανού δεν την σβήνει. Η ουσία είναι πως στις εθνικές κρίσεις και τραγωδίες αυτό που προέχει είναι το πολιτικό κόστος και η εξαγορά συνειδήσεων … είναι η αλαζονεία της εξουσίας.

 

https://youtu.be/yagM_m1NYS8

Σχετικά Άρθρα

Φορολογικές δηλώσεις: Άμεσα ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή τους

otavoice

Ουκρανία – ΗΠΑ: Προχωρούν σε διμερή συνεργασία για «συμφωνία ασφαλείας»

otavoice

Ρωσικό σφυροκόπημα με drones στην Οδησσό – Εκρήξεις και στο Κίεβο

otavoice

Δολοφονία Λυγγερίδη: Τουλάχιστον 64 συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση

otavoice

Κορύφωση της αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές σήμερα, με 30άρια

otavoice

Ισημερινός: Οι αρχές συνέλαβαν τον φερόμενο ηγέτη της συμμορίας Los Lobos

otavoice